Tarta cu blat raw vegan si pere

de mimmi in Vegan / Raw vegan, 13 Mar 2019 | 855 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta avem nevoie de :
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 150 g migdale
  • 100-125 g curmale fara samburi
  • 3 linguri unt de cocos
  • Pentru caramel raw vegan :
  • 150 g curmale fara samburi
  • un praf de sare
  • 1 lingura unt de cocos
  • Pentru umplutura:
  • 500 g pere
  • 1lingura miere
  • 1 lingurita unt de cocos
  • Pentru ornat :
  • Fulgi de migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu blat raw vegan si pere:

1.Pentru blat, punem la inmuiat in apa fierbinte migdalele iar separat curmalale, pentru cca. 2-3 ore.


Daca aveti un blender cu putere mare nu trebuie sa stea asa mult la inmuiat.


Blenduim curmalele impreuna cu migdalele si ne ajutam cu putina apa in care au stat la inmuiat, pentru a blendui mai usor.


Intr-un bol amestecam compozitia de mai sus cu fulgii de ovaz si untul de cocos topit.


Intindem compozitia intr-o forma din silicon, inclusiv pe margini si dam blatul la congelator pana pregatim restul umpluturilor.


2.Pentru caramelul raw vegan:


Punem la inmuiat curmalele pentru 15-20 de minute.


Le blenduim cu un praf de sare si mai daugam din apa in care au stat la inmuiat, pana ajungem la consistenta dorita.


Acest caramel il putem folosi in multe deserturi raw vegane, pe post de crema sau sos.


Pentru ca am avut nevoie de un caramel putin mai tare, am adaugat si o lingura de unt de cocos topit.


3.Pentru umplutura de pere:


Am decojit perele si le-am taiat feliute.


Le-am pus intr-o tigaie antiaderenta cu o lingurita de unt de cocos si le-am lasat pana s-au inmuiat si au devenit aproape piuree.


Stingem focul si adaugam o lingura de miere, dupa care lasam compozitia sa se raceasca.


*Puteti adauga scortisoara, esenta de vanilie etc.


4.Scoatem blatul din congelator, intindem caramelul iar pe deasupra asezam perele.


Punem o folie alimentara peste tava si dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore. (eu am lasat-o peste noapte)


Dupa ce s-a intarit blatul, (cremele raman moi) ornam cu fulgi de migdale si servim.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat raw vegan si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

14.03.2019, 11:35

dantes 1

14.03.2019, 17:52

Buna!

Rocsi 1

14.03.2019, 20:48

Suna bine si cred ca este si super gustoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Brownies fara foc