Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie

de cismaru_nicoleta in Prajituri, 24 Ian 2011 | 2905 vizualizari

 

Am facut-o pt prima data,desi reteta o stiam de mult,de cand am fost prima oara in vacanta la bunica,departeee..Tocmai in Botosani..A iesit atat de buna...ca abia am apucat sa o gust de restul lumii...

 

INGREDIENTE

Pt blat,care trebuie sa fie unul subtire si un pic amarui:

  • 100 gr faina 
  • 30 gr unt 
  • 50 gr zahar
  • 3 linguri mari cacao
  • un varf de cutit bicarbonat(pe care am uitat sa-l sting)

Pt umplutura:

  • 400 gr branza de vaci proaspata
  • 250 ml lapte
  • o esenta de migdale
  • un pliculet zahar vanilat
  • 50 gr unt caldut
  • 4 galbenusuri 
  • 100 gr zahar(e mai buna un pic acrisoara)
  • fulgi de ciocolata amaruie(eu am taiat o cioco amaruie cu un cutitas)
  • (daca va plac adaugati si o mana de stafide)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie:

Ingredientele pt blat se bat bine cu mixerul iar compozitia se da la frigider,aprox 15 minute.


.Intre timp se amesteca branza cu celelalte ingriedente pret de cateva minute.Cand aceasta e bine omogenizata,se scoate aluatul din frigider, si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina(atentie,acesta trebuie sa fie un strat subtire)


Aluatul se ridica si pe marginile tavii cam 2 cm pt a putea sta branza.Compozitia se toarna peste aluat si se baga in cuptorul incins,maxim 200 grade pana compozitia se ingalbeneste un pic..


Se scoate din cuptor si se presara fulgii de ciocolata amaruie,sau bucatelele si se baga la cuptor pt coacere finala la temperatura mai joasa..Prajitura este gata cand compozitia de deasupra s-a rumenit un pic(ca nu mi-am adus aminte timpul de asteptare)..


Am lasat-o la racit cateva ore,apoi...aproape ca a disparut..S-a papat pe nerasuflate...A iesit grozavaaaa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

24.01.2011, 15:45

tare bunaaa, pacat ca nu mai este

MIUTA 1

24.01.2011, 21:42

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 20:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatitele sotului meu