Tarta cu branza si legume

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2012 | 6326 vizualizari

 

Pentru ca mi-e dor de primavara.....poate o induplec sa vina mai repejor...

 

INGREDIENTE

  • Blatul de tarta:  
  • 300 gr faina
  • 150 gr crema de branza( eu am pus Almette cu iaurt)
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita chimen prajit si macinat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Crema de branza:  
  • 2 oua
  • 200 gr iaurt
  • 200 gr branza feta
  • 1 branzica fagaras 200 gr
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • o lingurita rasa de sare( sau un praf daca mancati mai nesarat)
  • 100 gr parmezan ras
  • Legume:  
  • 3-4 cartofi micuti
  • 2 morcovi
  • 1 sfecla
  • 3-4 buchetele de broccoli
  • 3 ciupercute 
  • 1 dovlecel mic
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/4 de telina
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 legatura de ceapa verde
  • o mana de masline ( eu am pus Kalamon)
  • 100 gr unt
  • sare piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si legume:

Blatul de tarta:


Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat care se pune la rece pentru o ora.


Legumele:


Se fierb in coaja cartofii se curata si se taie marunt.


Se toaca legumele si se soteaza in tigaie in unt la foc mic. Am adaugat si cartofii . Se lasa pana aproape nu mai ramane lichid( in jur de 15 minute). Am condimentat cu sare si piper si am dat deoparte.


Crema de branza: Se amesteca iaurtul cu branza feta si crema de branza apoi cu marar si patrunjel. Ouale se bat si se adauga in compozitie.


Asamblare:


Am scos blatul de la frigider apoi l-am intins pe foaia pergament cu mana si l-am pus in tava de tarta.


Se aseaza crema de branza si deasupra legumele. Punem si parmezanul ras si maslinele.


Incingem cuptorul la 180 de grade si coacem tarta pentru 45-50 de minute. La mine a stat putin mai mult cu cinci minute si deja era cam brunetica...deci aveti grija...


O taiem cand se mai raceste si o servim cu mare mare placere...desigur cu gandul la o primavara frumoasa!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (72)

RuxyRux 1

24.02.2012, 22:33

Mena mea draga smecheroi tare Omaru' asta!!!! multumesc muult sori de Cris

RuxyRux 1

24.02.2012, 22:34

Madi ce fetita minunata ai sensibila si iubitoare te imbratisez cu drag si multumesc

ralu_ca 1

31.01.2014, 19:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac