Tarta cu branza si legume

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2012 | 9067 vizualizari

 

Pentru ca mi-e dor de primavara.....poate o induplec sa vina mai repejor...

 

INGREDIENTE

  • Blatul de tarta:  
  • 300 gr faina
  • 150 gr crema de branza( eu am pus Almette cu iaurt)
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita chimen prajit si macinat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Crema de branza:  
  • 2 oua
  • 200 gr iaurt
  • 200 gr branza feta
  • 1 branzica fagaras 200 gr
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • o lingurita rasa de sare( sau un praf daca mancati mai nesarat)
  • 100 gr parmezan ras
  • Legume:  
  • 3-4 cartofi micuti
  • 2 morcovi
  • 1 sfecla
  • 3-4 buchetele de broccoli
  • 3 ciupercute 
  • 1 dovlecel mic
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/4 de telina
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 legatura de ceapa verde
  • o mana de masline ( eu am pus Kalamon)
  • 100 gr unt
  • sare piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si legume:

Blatul de tarta:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat care se pune la rece pentru o ora.

Legumele:

Se fierb in coaja cartofii se curata si se taie marunt.

Se toaca legumele si se soteaza in  tigaie in unt la foc mic. Am adaugat si cartofii . Se lasa pana aproape nu mai ramane lichid( in jur de 15 minute). Am condimentat cu sare si piper si am dat deoparte.

Crema de branza: Se amesteca iaurtul cu branza feta si crema de branza apoi cu marar si patrunjel. Ouale se bat si se adauga in compozitie.

Asamblare:

Am scos blatul de la frigider apoi l-am intins pe foaia pergament cu mana si l-am pus in tava de tarta.

Se aseaza crema de branza si deasupra legumele. Punem si parmezanul ras si maslinele.

Incingem cuptorul la 180 de grade si coacem tarta pentru 45-50 de minute. La mine a stat putin mai mult cu cinci minute si deja era cam brunetica...deci aveti grija...

O taiem cand se mai raceste si o servim cu mare mare placere...desigur cu gandul la o primavara frumoasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

RuxyRux 1

24.02.2012, 22:33

Mena mea draga smecheroi tare Omaru' asta!!!! multumesc muult sori de Cris

RuxyRux 1

24.02.2012, 22:34

Madi ce fetita minunata ai sensibila si iubitoare te imbratisez cu drag si multumesc

ralu_ca 1

31.01.2014, 19:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei