Tarta cu branza si legume

de Rux in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2012 | 6026 vizualizari

 

Pentru ca mi-e dor de primavara.....poate o induplec sa vina mai repejor...

 

INGREDIENTE

  • Blatul de tarta:  
  • 300 gr faina
  • 150 gr crema de branza( eu am pus Almette cu iaurt)
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita chimen prajit si macinat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Crema de branza:  
  • 2 oua
  • 200 gr iaurt
  • 200 gr branza feta
  • 1 branzica fagaras 200 gr
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • o lingurita rasa de sare( sau un praf daca mancati mai nesarat)
  • 100 gr parmezan ras
  • Legume:  
  • 3-4 cartofi micuti
  • 2 morcovi
  • 1 sfecla
  • 3-4 buchetele de broccoli
  • 3 ciupercute 
  • 1 dovlecel mic
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/4 de telina
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 legatura de ceapa verde
  • o mana de masline ( eu am pus Kalamon)
  • 100 gr unt
  • sare piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si legume:

Blatul de tarta:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat care se pune la rece pentru o ora.

Legumele:

Se fierb in coaja cartofii se curata si se taie marunt.

Se toaca legumele si se soteaza in  tigaie in unt la foc mic. Am adaugat si cartofii . Se lasa pana aproape nu mai ramane lichid( in jur de 15 minute). Am condimentat cu sare si piper si am dat deoparte.

Crema de branza: Se amesteca iaurtul cu branza feta si crema de branza apoi cu marar si patrunjel. Ouale se bat si se adauga in compozitie.

Asamblare:

Am scos blatul de la frigider apoi l-am intins pe foaia pergament cu mana si l-am pus in tava de tarta.

Se aseaza crema de branza si deasupra legumele. Punem si parmezanul ras si maslinele.

Incingem cuptorul la 180 de grade si coacem tarta pentru 45-50 de minute. La mine a stat putin mai mult cu cinci minute si deja era cam brunetica...deci aveti grija...

O taiem cand se mai raceste si o servim cu mare mare placere...desigur cu gandul la o primavara frumoasa!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu branza si legume-0
Tarta cu branza si legume-1
Tarta cu branza si legume-2
Tarta cu branza si legume-3
Tarta cu branza si legume-4
Tarta cu branza si legume-5
Tarta cu branza si legume-6
Tarta cu branza si legume-7
Tarta cu branza si legume-8
Tarta cu branza si legume-9
Tarta cu branza si legume-10

COMENTARII (72)

Rux

Rux 1

24.02.2012, 22:33

Mena mea draga smecheroi tare Omaru' asta!!!! multumesc muult sori de Cris

Rux

Rux 1

24.02.2012, 22:34

Madi ce fetita minunata ai sensibila si iubitoare te imbratisez cu drag si multumesc

ralu_ca

ralu_ca 1

31.01.2014, 19:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!