Tarta cu budinca si fructe

de Bucataras Medi in Prajituri, 6 Sep 2012 | 6135 vizualizari

 

sau Tarta tremurata

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de tarta
  • 3-4 linguri cu sirop de zmeura(sau orice alt sirop)
  • Pentru crema
  • 1 plic budinca de cacao
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru glazura
  • gelatina pentru tarta
  • 2 linguri cu zahar
  • fructe.......mure,zmeura, nectarine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu budinca si fructe:

Ungem o tava de tarta cu ulei , tapetam cu faina si intindem  foaia de aluat.Cu ajutorul unei furculite facem cateva intepaturi in aluat si dam la cuptor pana cand aceasta este coapta .

Intre timp ne ocupam de budinca pe care o preparam conform instructiunilor de pe pachet. Amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 4-5 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert si cand acesta a inceput sa dea in clocot  se adauga amestecul de mai sus. Tinem pe foc, amestecand continuu, pana cand compozitia se leaga. Adaugam la final esenta de rom si coaja rasa de portocala. Lasam sa se racoreasca.

Zmeura si murele le punem intr-o strecuratoare si trecem peste ele un jet de apa rece si lasam sa se scurga bine. Nectarina o spalam si apoi o taiem felii subtiri.

Trecem la asamblarea tartei. Peste foaia de tarta  punem cateva linguri de sirop, apoi turnam budinca, dupa care trecem la ornatul tartei cu fructe dupa placul fiecaruia.

Am pregatit gelatina pentru tarta conform instructiunilor de pe plic si am acoperit cu ea doar feliile de nectarine.

Dam la rece la frigider (si avem rabdare sa se intareasca bine budinca .........hihihi) pentru circa o ora si jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu budinca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

gaby_gabytza 1

07.09.2012, 11:51

delicioasa

dakris 1

07.09.2012, 17:15

mmmm...arata grozav!

mihaelar63 1

20.09.2012, 21:46

Arunca incoace , tremura , nu tremura , o nimeresc eu cumva

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu afine si banane