TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI JELEU DIN ȘAMPANIE

de Panacris in Dulciuri, 31 Dec 2015 | 2618 vizualizari

 

No, am ajunsss la rețeta nr. 1000;) Recunosc, că n-a fost ușor ;) Zilele astea chiar m-am perpelit, ce și cum, mai ales după ce am postat prăjiturile de Crăciun, mi-am zis de ce n-oi fi păstrat o rețetă ptr nr. 1000. Uite că, până la urmă, am făcut 2 în 1 ;) Draga de Dia, m-a provocat într-un grup cu o rețetă, în care vedeta e șampania, și azi era ultima zi de postare :D Așa, că m-am pus la treabă, inițial am plecat de la rețeta dragei Ruxy, http://www.bucataras.ro/retete/tarta-de-ciocolata-de-casa-cu-alune-73899.html, și ami ajuns la această minunată tartă, după ce am greșit și stricat vreo două variante de cremă :D Eii, gata cu vorbăria, mă simt minunat alături de voi, și sper că nu vă ”plictisesc” prea mult cu poveștile mele din CasaZmeilor ;) La mulți ani și multă sănătate în anul 2016 ! >:D< P.S. și la cât mai multe rețete! ;) 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • Făină albă de grâu 300 g,
  • Unt 250 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Sare iodată 1 praf,
  • Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
  • Praf de copt Dr Oetker 1 plic,
  • Pudră de cacao Dr Oetker 3 linguri,
  • Nucă măcinată 2 linguri.
  • Pentru însiropat:
  • Ciocolată albă 200 g,
  • Smântănă lichidă 200 g,
  • Amidon 2-3 linguri,
  • Pentru jeleu:
  • Șampanie rose 250 ml,
  • Tort Gelle Dr Oetker 1 plic,
  • Zahăr tos 3 linguri.
  • Pentru decor:
  • Zmeură 2-3 linguri,
  • Nucă măcinată cca. 50 g,
  • Frunze de trifoi.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI JELEU DIN ȘAMPANIE:

Se amestecă îngredientele uscate pentru blat, făina, pudra de cacao, zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și praful de sare. Apoi se adaugă untul topit, se continuă amestecarea până ce se omogenizează, se adaugă și oul, după ce s-a obținut un aluat elastic, se pune într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se presează uniform cu mâna, ca să fie un aluat egal, apoi se dă la copt la 200 grade cca. 20 de minute.

Între timp ne ocupăm de creamă. P.S. Inițial am vrut cremă de șampanie cu zmeură, dar s-a stricat, tăiat L((() Am trecut la varianta de back-up. Se topește ciocolata albă, într-un vas cu pereții dublii, apoi se adaugă smântâna și amidonul și se amestecă, până se obține o cremă mai groasă.  Deh, n-am avut răbdare, cum mă știți, mereu pe repede înainte :D Am turnat crema de ciocolata, de fapt sirpoul de ciocolată peste tartă, am dat la rece și m-am apucat de jeleu din șampanie.

Într-un vas mai înalt, de ce spun asta, pentru că am pățit-o, se pune șampania, se adaugă zahărul, atenție, ăsta e momentul fain, se umflă ca un vulcan :D J), apoi parful de gelatină roșie și se dă la fiert, ptr cca. 10 minute la foc mic, amestecându-se într-una, până dă în clocot.

 

Peste tarta răcită, se toarnă jeleu din șampanie, apoi se deocrează rapid cu zmeură, nucă macinată și foi din trifoi ;) Poftă bună și spor la treabă! La mulți ani și multă sănătate în 2016! >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI JELEU DIN ȘAMPANIE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Panacris 1

04.01.2016, 18:49

Dantes, multumesc tare mult! Esti cavalerul din umbra, mereu alaturi de noi.

Andra_Constantinescu 1

04.01.2016, 19:52

Buna tarta! Felicitari si cat mai multe retete!

mirela0911 1

05.01.2016, 21:10

Minunată trebuie să fie cu șampanie! Felicitări și la cât mai multe rețete!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta de cacao cu aroma de migdale