Tarta cu carne si legume

de daniastefania in Porc, 14 Feb 2015 | 1288 vizualizari

 

Daca va plac tartele, cum imi plac si mie, sper sa va fac pofta cu aceasta reteta si sa o incercati si voi. E absolut delicioasa si arata si foarte bine. Sper sa fiti de aceeasi parere!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200 ml lapte caldut
  • 350 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura untura de porc
  • 1 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 5 cartofi mari
  • 200 gr carne de porc, fiarta si maruntita
  • 4-5 castraveti murati
  • 2 gogosari murati
  • Sare
  • Piper
  • 1 galbenus de ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne si legume:

Pentru inceput, pregatim aluatul pentru tarta. Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, untura si sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit, la un loc caldut, pana isi dubleaza volumul. Intre timp pregatim umplutura. Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii prajim in ulei. Castravetii si gogosarii ii taiem cubulete. Amestecam intr-un bol cartofii cu carnea fiarta si taiata marunt, cu castravetii si gogosarii. Asezonam. Dupa ce a dospit aluatul il impartim in doua. O bucata 2/3 din aluat si cealalta 1/3 din aluat. Intindem bucata mai mare in forma de disc si o asezam intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm


Avem grija ca aluatul sa ajunga peste marginea formei. Punem umplutura.Deasupra punem cealalta bucata de aluat intinsa tot ca un disc. Unim marginile celor doua bucati de aluat, rasucind spre interior . Ungem suprafata aluatului cu galbenusul de ou. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste frumos.


Pofta mareee!

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit carnea de la costite de porc, dar puteti folosi pulpa de porc sau ce carne aveti la indemana

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

15.02.2015, 00:47

daniastefania 1

15.02.2015, 10:15

Multumesc!

Rocsi 1

15.02.2015, 20:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ficatei de pui si ciuperci