Tarta cu carne tocata si legume

de oanapl in Porc, 24 Mai 2020 | 1525 vizualizari

 

aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 ou
  • 125 g smântână( 12% grăsime)
  • 125 g unt( 82% grăsime)
  • 375 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • puțină sare
  • oregano
  • cimbru
  • piper
  • pentru umplutură:
  • 500 g carne tocată porc
  • 200g mix legume congelate
  • 50 g măsline
  • ½ conservă boabe de porumb
  • ½ borcan ciuperci
  • 100g cașcaval
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o legătură pătrunjel
  • 1 ou + 1 albuș
  • pesmet
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns aluatul
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata si legume:

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens pentru a se prepara carnea uniform. Se adaugă legumele și se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Se adaugă condimentele și se potrivește gustul de sare. Se lasă amestecul la răcit. După ce s-a răcit se adaugă oul + albușul bătut și se omogenizează.

Pentru aluat, se amestecă, într-un bol, oul cu un praf de sare, apoi se adaugă smântâna. Se adaugă, apoi, untul rece, condimentele, praful de copt și făina și se frământă rapid un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios, se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru 20-30 de minute.
Se întinde aluatul în tava de copt îmbrăcând și pereții acesteia, se înțeapă din loc în loc și se presară pesmet. Se oprește 1/3 din aluat pentru a orna tarta.
Se toarnă compoziția de carne peste aluat. Se taie surplusul de aluat și se aduc marginile peste compoziția de carne.
Se întinde restul de aluat într-o foaie subțire și se decupează forme de inimioare (sau alte forme) și se aplică peste compoziția de carne, apoi se ung inimioarele cu gălbenuș de ou, se presară susan deasupra și se dă tarta la cuptor pentru 50 de minute, la 180 de grade.
Se lasă tarta să se tempereze ușor și se porționează, apoi se servește.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata si legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

ieri la 16:32

Prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

ieri la 15:45

Prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

ieri la 10:42

Amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

mirela0911

3438 puncte

Rocsi

2799 puncte

oanapl

2763 puncte

Constelatialeu

2762 puncte

 Adi

1600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca