Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2020 | 3001 vizualizari

 

Am vazut aceasta tarta la Corina (multumesc mult pentru reteta :*) acum foarte mult timp si am zis ca intr-o zi, am sa o pregatesc si eu, pentru ca mi-a placut mult! Avand cam tot ce imi trebuia prin frigider si cum imi doream ceva pentru dimineata, m-am pus pe facut tarta! Daca ati sti cat de buna a iesit si gustoasa! Imediat am golit tava! Cica trebuia sa fac portie dubla!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 280 gr cartofi curatati
    • 1 ou
    • 1 lingura lapte batut
    • 2 linguri ulei de masline
    • 280 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • sare
    Umplutura:
    • 1 cutie ciuperci taiate
    • 120 gr bacon cubulete
    • 150 gr mozzarella
    • 2 felii cascaval (puteti pune doar mozzarella, daca aveti)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella:

Aluatul: Cartofii ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar ii acoperiti, pentru a nu se usca. Amestecati cartofii zdrobiti reci cu oul, uleiul si laptele batut. La final adaugati sarea, praful de copt si faina. Framantati un aluat omogen.

Umplutura: Intr-o tigaie puneti baconul si il rumenti usor. Il scoateti pe o farfurie, pe un servetel. Ciupercile le spalati si le scurgeti bine de apa. Mozzarella o taiati felii potrivite, iar cascavalul fasii lunguiete. Presarati faina pe masa de lucru, impartiti aluatul in doua bucati egale. Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie, o asezati in tava, inclusiv pe pereti si o apasati cu degetele. O intepati cu furculita din loc in loc. Asezati ciupercile, baconul, mozzarella si cascavalul. Intindeti o alta foaie din cealalta bucata de aluat, o asezati deasupra si o lipiti bine de margini.

Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade C, 35-40 de minute, pana se rumeneste. Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati sa se racoreasca putin, apoi puteti sa o taiati.

Poate fi servita atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite gratinate cu ciuperci si piept de pui