Aluatul: Intr.un bol se pune faina cu zaharul, sarea si untul. Se amesteca pana se incorporeaza untul, apoi se adauga oul si cele 2 linguri de lapte. Se framanta bine apoi se formeaza o mingiuca din coca, care se inveleste in folie de plastic si de da la frigider o ora. Eu de obicei cumpar coca pt aceasta tarta. Cine prefera sa cumpere este nevoie de 2 coci.
Pt umplutura: Baconul se taie in cubulete, cartofii curatati si spalati se taie in rondele destul de subtiri. Ceapa se curata si se taie in feliute subtiri. Intr-un bol separat se amesteca cele 8 linguri de smantana lichida cu sarea, piperul si cele 3 linguri de patrunjel tocat marunt. Int-un castron se pun cartofii, ceapa si baconul, peste care se adauga smantana lichida preparata si se amesteca bine. Aluatul se inparte in 2 (sa fie o parte mai mare si una mai mica)
Forma pt tarta se unge cu unt. Partea mai mare de aluat se intinde cu sucitorul si se aseaza in forma de tarta. Se toarna umplutura in forma si deasupra se pune partea mica de coca intinsa cu sucitorul.
Se unge deasupra tarta cu un ou batut si se da la cuptor la 200 grade, 50 de minute
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro