Tarta cu cascaval olandez

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2012 | 8824 vizualizari

 

Un aperitiv incredibil de gustos! Daca sunteti iubitori de branzeturi, atunci trebuie sa probati aceasta tarta cu cascaval!

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 240 gr unt
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 375 gr faina( plus inca o mana)
  • 1 lingura ulei de palmier
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ou
  • 5 linguri iaurt( mai gras)
  • 1 galbenus pentru uns
  • un praf de chimen
  • un praf de nucsoara
  • Compozitie:
  • 3 oua
  • 350 gr smantana( groasa)
  • 3 fire de ceapa verde
  • cascaval olandez 550 gr (eu am pus cu trufe, cu hrean japonez, mediteranean, gouda)
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cascaval olandez:

Blatul se face extrem de usor... se framanta toate ingredientele si asta nu dureaza decat doua minute. Se mai pune o mana de faina si se mai framanta cateva secunde pana nu se mai lipeste de mana si se da forma rotunda. Se pune intr-o folie aluatul si se da la rece pana preparam umplutura in jur de 30 de minute.


Se amesteca la mixer ouale su smantana apoi cu ceapa verde si branzeturile date pe razatoare. Oprim 150 gr de cascaval sa ornam tarta. Eu l-am oprit pe cel verde cu hrean japonez( wassabi).


Scoatem aluatul de la rece, il intindem direct in tava tapetata cu hartie de copt si ne ajutam de folia de prospetime. Incepem de la mijloc catre margine, puanand mainile peste folie, se intinde foarte foarte usor. Asezam compozitia de cascaval si deasupra decoram dupa inspiratie. Ungem marginea de blat cu galbenus si coacem pentru 45 de minute la 200 de grade. Primul sfert de ora acoperim tarta cu hartie pergament. Scoatem apoi hartia si mai acoperim daca este cazul si ultimul sfert de ora, sa nu se rumeneasca prea tare deasupra.


O lasam sa se raceasca putin si o mutam pe un platou. Putem servi tarta si calda si rece, este la fel de buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cascaval olandez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

mena29 1

31.05.2012, 20:36

Am auzit bine,m-ai strigat? Am veit!

RuxyRux 1

03.06.2012, 18:10

Multumesc si va imbratisez pe toate

babi5 1

23.08.2013, 08:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cascaval,sunca si branza pufoasa Delaco