Tarta cu cirese si gutui

de simona72 in Prajituri, 21 Iun 2014 | 1686 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru cea mai mare iubitoare de tarte, Timea, de la care am imprumutat si reteta de aluat...a iesit perfect! Multumesc draga mea!>:D

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 125 gr unt
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 ou
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 240 gr faina
  • pt umplutura:
  • 400 gr gutui de la borcan pentru placinte
  • 500 gr cirese fara samburi
  • 1-2 linguri lichior Amaretto
  • 1 lingura gris
  • pt deasupra:
  • 1 mana de migdale
  • 75 gr unt
  • 60 gr faina
  • 2 linguri zahar brut
  • 1-2 linguri lichior Amaretto
  • cateva cirese pt decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si gutui:

Pt aluat am folosit robotul de bucatarie: am pus in vasul robotului untul si zaharul si am mixat pt 2 minute. Am adaugat oul, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul stins in sucul de la 1/2 lamaie. Am mixat pt cateva secunde, pana sau incorporat ingredientele. Faina am amestecat-o cu sarea, am adaugat 1/2 din cantitatea de faina peste celelalte ingrediente, am mixat pt 1 minut. Am adaugat si restul de faina, am mixat pt cateva secunde pana s-a format aluatul si usor a inceput sa se desprinda de pe peretii vasului. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pt 30 minute.


Dupa ce a stat suficient la frigider, am scos aluatul din folie, l-am pus pe masa de lucru infainata si am intins cu sucitorul. Am rulat foaia de aluat pe sucitor si am pus-o intr-o forma de tarte unsa cu unt sau ulei. Am apasat usor cu mana, am presat marginile pana a capatat o forma frumoasa. Am pus lingura de gris peste aluat, gutuile de la borcan cu ciresele le-am amestecat, le-am pus peste aluat si am stropit cu putin lichior Amaretto. Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute.


Migdalele le-am maruntit la robotul de bucatarie, am adaugat untul, faina si zaharul. Am pornit robotul pt cateva secunde pana aluatul a devenit nisipos. Am pus amestecul peste tarta dupa cele 10 minute de stat la cuptor, am stropit cu putin lichior Amaretto si am dat din nou tava la cuptorul incins la 170 grade pt 20-25 minute. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti.


Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

pt umplutura de fructe nu am folosit deloc zahar...gutuile de la borcan au avut zahar, asa ca nu am condiserat necesar sa adaug zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

tarasmariana 1

23.06.2014, 06:06

Minunata!

tarasmariana 1

23.06.2014, 06:07

noiinbucatarie 1

31.03.2016, 14:49

Merci, imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe