Tarta Simeon al II-lea

de alice_ciobanu in Prajituri, 3 Mai 2012 | 2108 vizualizari

 

Printre cateva oale si tigai pline cu de-ale gurii (niste varza cu carnati si-o ciorba de gaina cu taitei de casa... miamm-miammm) am mai crosetat in fuga o tarta regala. Asta pentru ca aveam niste lime ce se cereau a fi inlocuite cu altele mai noi si niste lapte condensat, my favourite delatte. Asa ca luata de valul postarilor de pe Fb care se bateau in Tarte Simeon al II-lea si un renumit desert cu ciocolata (next week), am decis sa pun capat limelor, taindu-le brusc in doua si lasandu-le sterpe de zeama.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 250 gr biscuiti simpli Petite beurre
  • 125 gr unt
  • pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte condensat (adica o cutie si un sfert)
  • zeama de la o lamaie si 3 lime verzi
  • pentru bezea:
  • 200 gr zahar tos
  • 4 albusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Simeon al II-lea:

Pentru blat puneti intr-un bol curat untul rece taiat bucatele si biscuitii faramati. Amestecati pana obtineti o masa mare de firimituri lipicioase. Ungeti cu unt o tava cu inel de 26 cm si puneti blatul in ea, niveland cu mana. Dati in cuptorul incisn pentru 5 minute.


Pentru crema mixati galbenusurile pana devin spumoase, amestecati-le apoi cu laptele condensat, mixati si adaugati treptat zeama de lamaie, mixand continuu. Veti obtine o crema densa si imperios necesar a va abtine de la lins cu lingura direct din bol :))


Pentru bezea, mixati albusurile pana capata consistenta spumoasa si densa, tare, astfel incat atunci cind veti rasturna bolul, spuma de albusuri sa nu va cada in cap. Doar masca de galbenus d eou e buna pentru frumusetea podoabei capilare, albusurile... never ever! Astfel ca dupa ce treceti testul, adaugati treptat zaharul tos si mixati continuu si la viteza mare pana cand spuma devine tare, lipicioasa si sticloasa, iar zaharul tos e inexistent.


Scoateti blatul copt putintel si rasturnati crema din lapte condensat. Nivelati cu o spatula. Bezeaua o veti aranja frumos cu ajutorul unui pos.Dati totul la cuptor si coaceti 35-40 minute la 180grade.


Delicios

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simeon al II-lea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

cocolina 1

03.05.2012, 22:40

buna

iri_iri 1

03.05.2012, 23:18

am sosit la degustat

elucubratiiculinare 1

04.05.2012, 09:06

suna bine ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamaie si bezea