Tarta Simeon al II-lea

de alice_ciobanu in Prajituri, 3 Mai 2012 | 4905 vizualizari

 

Printre cateva oale si tigai pline cu de-ale gurii (niste varza cu carnati si-o ciorba de gaina cu taitei de casa... miamm-miammm) am mai crosetat in fuga o tarta regala. Asta pentru ca aveam niste lime ce se cereau a fi inlocuite cu altele mai noi si niste lapte condensat, my favourite delatte. Asa ca luata de valul postarilor de pe Fb care se bateau in Tarte Simeon al II-lea si un renumit desert cu ciocolata (next week), am decis sa pun capat limelor, taindu-le brusc in doua si lasandu-le sterpe de zeama.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 250 gr biscuiti simpli Petite beurre
  • 125 gr unt
  • pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte condensat (adica o cutie si un sfert)
  • zeama de la o lamaie si 3 lime verzi
  • pentru bezea:
  • 200 gr zahar tos
  • 4 albusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Simeon al II-lea:

Pentru blat puneti intr-un bol curat untul rece taiat bucatele si biscuitii faramati. Amestecati pana obtineti o masa mare de firimituri lipicioase. Ungeti cu unt o tava cu inel de 26 cm si puneti blatul in ea, niveland cu mana. Dati in cuptorul incisn pentru 5 minute.

Pentru crema mixati galbenusurile pana devin spumoase, amestecati-le apoi cu laptele condensat, mixati si adaugati treptat zeama de lamaie, mixand continuu. Veti obtine o crema densa si imperios necesar a va abtine de la lins cu lingura direct din bol :))

Pentru bezea, mixati albusurile pana capata consistenta spumoasa si densa, tare, astfel incat atunci cind veti rasturna bolul, spuma de albusuri sa nu va cada in cap. Doar masca de galbenus d eou e buna pentru frumusetea podoabei capilare, albusurile... never ever!  Astfel ca dupa ce treceti testul, adaugati treptat zaharul tos si mixati continuu si la viteza mare pana cand spuma devine tare, lipicioasa si sticloasa, iar zaharul tos e inexistent. 

Scoateti blatul copt putintel si rasturnati crema din lapte condensat. Nivelati cu o spatula. Bezeaua o veti aranja frumos cu ajutorul unui pos.Dati totul la cuptor si coaceti 35-40 minute la 180grade.

Delicios

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simeon al II-lea" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamaie si bezea