Tarta cu citrice si nutella

de RuxyRux in Dulciuri, 24 Iun 2016 | 4126 vizualizari

 

Un desert minunat!

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 275 gr faina plus o lingura pentru infainat
  • 180 gr unt gras( 82%)
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri lapte rece
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema citrice:

  • Zeama de la o lamaie verde( limeta), doua portocale si o lamaie
  • coaja de la doua portocale BIO( sau lamaie BIO, neaparat, nu folositi coaja de lamaie tratata cu substante chimice)
  • 175 ml frisca lichida
  • 175 gr zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 5 oua mari
  • vanilie

Crema nutella:

  • 2 pahare de frisca lichida( eu am folosit Hulala)
  • 6 linguri cu varf de nutella
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu citrice si nutella:

Blatul:

Cernem faina, punem galbenusurile, untul rece taiat bucati, laptele rece, praful de sare si incepem sa framantam pana legam aluatul, il infainam cu o lingura de faina, mai pliem parte peste parte o data si dam forma  rotunda, il infoliem si-l punem la rece 30 de minute.

Crema de citrice:

Punem intr-un vas, ouale, cu zaharul,  vanilia, coaja de  portocala( sau lamaie), zeama de citrice  si mixam cu un tel pana la omogenizare, adaugam frisca lichida, amidonul si amestecam bine apoi pastram vasul la rece.

Dupa 30 de minute, scoatem aluatul si-l asezam cu grija in forma de tarta( eu am folosit forma de tort cu inel detasabil), ajutandu-ne de o folie de prospetime il intindem cu mainile, (aveti si varianta sa-l intindeti pe o suprafata sau pe hartie cerata si sa-l transferati), urcam aluatul si spre marginea superioara  si dam forma la rece 10 minute sau mai bine zis pana preincalzim cuptorul la 170 de grade.

Scoatem forma de la frigider, intepam cu o furculita pe toata suprafata, punem o foaie de copt deasupra si asezam boabe de fasole( pentru greutate), coacem blatul timp de zece minute.

In aceste zece minute, incalzim usor intr-un vas crema de citrice, atentie sa nu devina fierbinte, si o turnam  incet peste blatul scos de la cuptor( ridicati foaia cu boabele de fasole).

Coacem timp de 40 de minute( total), sau pana cand pe margine se rumeneste frumos si crema devine ferma. Cand scoatem tarta de la cuptor o lasam la racit pana ce se desprinde usor din forma ( desfacem inelul). Dam tarta la rece.

Intre timp preparam crema de nutella:

Punem frisca intr-un vas, o incalzim usor si in ea punem si nutella, amestecam pana ce devine fluida si se infierbanta putin( in niciun caz nu fierbem). Tinem vasul la rece, racim perfect, apoi mixam pana ce se leaga crema...va sfatuiesc sa aveti rabdare....dureaza  insa merita...e incredibila.

Scoatem tarta de la rece, o desprindem din forma usor, o mutam pe un platou( sau nu se supara nimeni daca o lasati acolo), punem crema de nutella, formam valurile cu o lingura si o racim cateva  ore( ideal).

Delicioasa, va garantez ca o sa va incante pe deplin!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu citrice si nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

29.06.2016, 22:03

Multumesc mult!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:38

buna buna

RuxyRux 1

05.08.2016, 22:27

Multumesc tare tare mult!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cupe de capsuni cu mascarpone