Tarta cu ciuperci

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2013 | 1745 vizualizari

 

Zbarciogii (Morchela esculenta) sunt ciuperci foarte apreciate si utilizate in bucataria franceza. De
regula sunt asociati cu diferite tipuri de carne: de vita, iepure sau pui, dar eu am ales sa ii combin cu branza.

 

INGREDIENTE

  • Baza
  • 100 g tarate fine de grau
  • 20 g quinoa expandat
  • 1 lgt tarate psyllium
  • 400 g iaurt natural
  • 175 ml lapte
  • Umplutura
  • 215 g iaurt
  • 100 g branza din iaurt
  • 2 oua organice
  • 210 g zbarciogi taiati
  • 1/8 lgt sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci:

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.


2. Pentru baza amestecam bine toate ingredientele. Tapetam o tava cu diametrul 21 cm cu hartie de copt, punem compozitia si o nivelam cu ajutorul unei linguri.


3. Introducem tava in cuptor pentru 10 min.


4. Spalam zbarciogii si ii fierbem 15 minute in apa clocotita, ii scoatem apoi intr-o sita si ii lasam la scurs.


5. Preparam umplutura mixand branza cu iaurtul, sarea si ouale batute. Incorporam in umplutura cu ajutorul telului sau a unei spatule, zbarciogii taiati.


6. Scoatem tava din cuptor, punem umplutura si introducem din nou in cuptor pentru inca 10 minute la 190°C.


7. Scoatem iarasi tava din cuptor, punem zbarciogii intregi si introducem pentrua treia oara tava in cuptor, timp de 20 min la 190°C.


8. Dupa ce scoatem din cuptor lasam sa se raceasca complet in tava, introducem in frigider pentru cateva ore si abia cand servim o ornam cu ceapa verde si/sau rosii cherry.


Nota!


Aveti grija la ce culegeti sau cumparati pentru ca sunt unele ciuperci (ale genului Gyromitra) care seamana cu zbarciogii, dar sunt toxice. :)


Puteti folosi orice alt tip de ciuperci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

23.05.2013, 21:12

Faina tarta ta mai Alina

_Alina_ 1

24.05.2013, 07:58

N-are Buni, n-are ca-i facuta inainte de isprava cu detergentul.

_Alina_ 1

24.05.2013, 07:59

Va multumesc tuturor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

RETETA RECOMANDATA
Quiche Lorraine