Tarta cu crema de lamaie si bezea

de Oana in Prajituri, 27 Iun 2009 | 6466 vizualizari

 

Este un fel de merengue, foarte racoritoare si gustoasa, cu gust intens de lamaie, acrisoara! Si foarte usor de preparat!

 

INGREDIENTE

        Pentru blat:
  • 150 g biscuiti cu unt
  • 1 albus
        Pentru crema:
  • 1 lamaie mare
  • 1 lime
  • 1 portocala mare
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 galbenusuri
  • 75 g zahar
       Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 90 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie si bezea:

Avem nevoie de o forma cu pereti detasabili de 22 cm. Se unge forma cu putin ulei si se incalzeste cuptorul.

Biscuitii se maruntesc, eu i-am facut la blender, apoi se amesteca cu albusul batut spuma. Se aseaza cu mana in forma si se ridica putin si pe margine. Se coace blatul 5-7 minute, apoi se scoate si se lasa la racit.

Se spala lamaia galbena si cea verde si se rade coaja. Apoi se stoarce zeama de la ambele lamai, plus de la portocala. Se amesteca sucul de la citrice cu coaja de lamaie si cu faina, amestecand cu un tel sa nu se formeze cocoloase.

Se pun la fiert intr-o craticioara 300 ml apa, iar cand clocoteste se adauga sucul de citrice si se amesteca cu telul. Se fierbe cam 1 minut, amestecand continuu, pana se ingroasa si crema devine omogena. Se ia vasul de pe foc.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga 3 linguri din crema fierbinte, amestecand cu mixerul. Se rastoarna apoi compozitia cu galbenusuri peste crema fierbinte, omogenizand bine. Se toarna crema peste blat.

Albusurile pentru bezea se bat spuma cu praful de sare, adaugandu-se apoi, treptat, zaharul. Se bate pana devine lucioasa. Se aseaza spuma peste crema, cu o lingura, apoi se coace 15 minute.

Se lasa la racit in forma, apoi se scoate si se pune la rece.

PS: Foarte important! sa acoperiti forma de prajitura cu o folie alimentara, altfel se va parli bezeaua, cum am patit eu :(( Focul era foarte mic, dar cuptorul destul de incins...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

leoflori 1

29.06.2009, 09:18

bine mai arata tzepoasa asta!

Oana 1

29.06.2009, 12:26

Mersi Flori! Imi pare rau ca nu mi-am dat seama si a luat-o focul in 3 minute si s-a parlit!! mi-a mirosit a ars si apoi am acoperit-o cu folie... Oricum eu sunt lesinata dupa gustul de crema de lamaie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

Reteta de chec cu lamaie

pe 21.05 la 11:00

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

pe 17.05 la 17:48

Reteta de prajitura Ole-Gabi

pe 17.05 la 17:24

Reteta de clatite cu faina de naut si lapte de cocos

pe 14.05 la 19:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu coacaze rosii