Tarta cu crema de lamaie si bezea

de RuxyRux in Prajituri, 19 Ian 2014 | 5192 vizualizari

 

Voi dragii mei bucatarasi care ma cunoasteti, stiti cat de tare iubesc tartele......trebuie sa va marturisesc ca am tot probat de-a lungul timpului tarte cu lamaie in diverse locatii sau preparate de mine cu retete chiar si de la bucatari de exceptie precum Jamie, insa nici una nu m-a facut sa imi doresc doua felii una dupa alta imediat si sa ma indragostesc iremediabil :)))) In cazul de fata pot sa va spun ca aceasta este una dintre cele mai bune prajituri mancate de mine vreodata...e drept si ca ador cremele cu lamaie...va invit la savurat si desigur la probat :)

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 175 gr unt (gras 85%)
  • 300 gr faina de patiserie
  • 2 galbenusuri (de la oua mari)
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri apa rece( pline)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Crema de lamaie:
  • 5 oua (mari)
  • zeama si coaja de la o lamaie mare si jumatate
  • 250 gr zahar
  • 300 gr smantana (groasa)
  • vanilie
  • 3 linguri faina
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 1 cana de zahar pudra vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie si bezea:

Blatul se prepara simplu amestecand untul rece( dat pe razatoare) cu restul ingredientelor. Se framanta un aluat care se pune la rece intr-o folie pentru 20 de minute.


Intre timp se prepara crema: Se pregatesc ingredientele si se mixeaza. Se opreste o cana din compozitie in care se pune faina si se amesteca bine cu telul( aveti grija sa nu existe cocoloase). restul compozitiei se pune intr-un vas( care nu lipeste) pe foc mic si se infierbanta, in timp ce se amesteca sa nu se lipeasca. Se toarna apoi in fir subtire compozitia amestecata cu faina si se omogenizeaza. se dau cateva clocote( 1 minut) apoi se ia vasul deoparte de pe foc.


Scoatem blatul de la rece si intindem o foaie de tarta( pe o suprafata infainata) cat forma in care vom coace tarta. Ne folosim de un sucitor si de o folie pe care o vom pune deasupra sa intindem mai usor.


Tapetam forma cu unt si deasupra punem hartia pergament. Punem aluatul in tava, il intepam cu o furculita din loc in loc si deasupra asezam o alta foaie pergament pe care am pus la mijloc o cana de orez( sau fasole)....acest lucru il facem pentru a evita sa se ridice aluatul de la mijloc.


Dam la cuptor la 200 de grade pentru 7 minute, apoi scoatem forma, ridicam foaia cu orez si mai lasam inca 7 sau 8 minute la cuptor. Scoatem din nou forma din cuptor si ungem usor cu un pic de albus blatul, apoi turnam crema si o nivelam. Dam din nou tava la cuptor( pe care nu l-am oprit intre timp) si o lasam pana facem bezeaua. Batem albusurile cu zaharul ca la bezea, scoatem imediat forma din cuptor, turnam bezeaua si cu o lingura facem valurile. dam la cuptor inca 5 sau 6 minute pana ce bezeaua s-a rumenit frumos ...lasam tarta sa se raceasca si o mutam cu grija pe un platou( dar mare grija , eu am fost la un pas sa rup tarta).


Servim tarta dupa inspiratie sau dorinta...e minunata!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

Sylvia 1

24.01.2014, 18:20

bestial arata !

RuxyRux 1

24.01.2014, 20:01

Multumeeesc, chiar a fost minunata!

babi5 1

25.01.2014, 15:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit