Tarta cu crema de lamaie si bezea

de RuxyRux in Prajituri, 19 Ian 2014 | 9440 vizualizari

 

Voi dragii mei bucatarasi care ma cunoasteti, stiti cat de tare iubesc tartele......trebuie sa va marturisesc ca am tot probat de-a lungul timpului tarte cu lamaie in diverse locatii sau preparate de mine cu retete chiar si de la bucatari de exceptie precum Jamie, insa nici una nu m-a facut sa imi doresc doua felii una dupa alta imediat si sa ma indragostesc iremediabil :)))) In cazul de fata pot sa va spun ca aceasta este una dintre cele mai bune prajituri mancate de mine vreodata...e drept si ca ador cremele cu lamaie...va invit la savurat si desigur la probat :)

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 175 gr unt (gras 85%)
  • 300 gr faina de patiserie
  • 2 galbenusuri (de la oua mari)
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri apa rece( pline)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Crema de lamaie:
  • 5 oua (mari)
  • zeama si coaja de la o lamaie mare si jumatate
  • 250 gr zahar
  • 300 gr smantana (groasa)
  • vanilie
  • 3 linguri faina
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 1 cana de zahar pudra vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie si bezea:

Blatul se prepara simplu amestecand untul rece( dat pe razatoare) cu restul ingredientelor. Se framanta un aluat care se pune la rece intr-o folie pentru 20 de minute.

Intre timp se prepara crema: Se pregatesc ingredientele si se mixeaza. Se opreste o cana din compozitie in care se pune faina si se amesteca bine cu telul( aveti grija sa nu existe cocoloase). restul compozitiei se pune intr-un vas( care nu lipeste) pe foc mic si se infierbanta, in timp ce se amesteca sa nu se lipeasca. Se toarna apoi in fir subtire compozitia amestecata cu faina si se omogenizeaza. se dau cateva clocote( 1 minut) apoi se ia vasul deoparte de pe foc.

Scoatem blatul de la rece si intindem o foaie de tarta( pe o suprafata infainata) cat  forma in care vom coace tarta. Ne folosim de un sucitor si de o folie pe care o vom pune deasupra sa intindem mai usor.

Tapetam forma cu unt si deasupra punem hartia pergament. Punem aluatul in tava, il intepam cu o furculita din loc in loc  si deasupra asezam o alta foaie pergament pe care am pus la mijloc o cana de orez( sau fasole)....acest lucru il facem pentru a evita sa se ridice aluatul de la mijloc.

Dam la cuptor la 200 de grade pentru 7 minute, apoi scoatem forma, ridicam foaia cu orez si mai lasam inca 7 sau 8 minute la cuptor. Scoatem din nou forma din cuptor si ungem usor cu un pic de albus blatul, apoi turnam crema si  o nivelam. Dam din nou tava la cuptor( pe care nu l-am oprit intre timp) si o lasam pana facem bezeaua. Batem albusurile cu zaharul ca la bezea, scoatem imediat forma din cuptor, turnam bezeaua si cu o lingura facem valurile. dam la cuptor inca 5  sau 6 minute pana ce bezeaua s-a rumenit frumos ...lasam tarta sa se raceasca si o mutam cu grija pe un platou( dar mare grija , eu am fost la un pas sa rup tarta).

Servim tarta dupa inspiratie sau dorinta...e minunata!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta Simeon II