Tarta cu crema de vanilie si zmeura

de Rocsi in Prajituri, 24 Sep 2012 | 2225 vizualizari

 

O tarta fina, aromata si pe placul meu.Inca se mai gaseste pe piata zmeura proaspata si un paharel va ajunge pentru o tarta.Merita incercata zic eu!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 120 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 270 gr faina
  • Pentru crema:
  • 600 ml lapte
  • 5 -6 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 4 - 5 linguri faina
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 pahar cu zmeura
  • 1 plic tort jelee
  • 250 ml suc de zmeura natural
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si zmeura:

Blatul:


Untul il mixam intr-un bol cu zaharul. Incorporam oul si zaharul vanilat. La urma punem praful de sare, praful de copt si faina. Framantam cu mana pana toate ingredientele sunt incorporate si aluatul este nelipicios. Il invelim in folie si il dam 30 de minute la frigider. Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina. Scoatem aluatul, intindem o foaie si o asezam in tava. Presam cu degetele aluatul pe marginile tavii si il intepam cu o furculita. Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Cand blatul are o culoare aurie il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca.


Umplutura:


Laptele il punem la fiert. Intr-un castron amestecam zaharul, faina si cateva linguri de lapte. Cand laptele incepe sa fiarba, incorporam amestecul de faina si invartim cu un tel pe foc pana se ingroasa ca o budinca. Tragem cratita de pe foc si punem vanilia. Lasam sa se raceasca bine. Smantana o batem frisca si o adaugam in crema de vanilie rece. Crema o turnam peste blat si o nivelam. Asezam zmeura, pe care mai intai o spalam.


Intr-un ibric ametecam plicul de tort jelee cu zaharul si sucul de zmeura. Punem pe foc doar cat sa se dizolve, maxim 1 minut, apoi o turnam peste zmeura. O dam la rece ca sa se inchege bine.


Dupa ce a stat la rece este numai buna de servit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 22:33

arata foarte bine, felicitari

Rocsi 1

02.10.2012, 23:10

Multumesc mult Elucu!

Bya Ralu 1

02.01.2013, 21:44

hmmm ce gustoasa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu smantana si fructe de padure