Tarta cu dovleac si bacon - La multi ani, Ina!

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2011 | 2248 vizualizari

 

La multi ani, Ina! Sa ai ani frumosi si drepti, lini si senini! Sa ai parte de fericire, dragostea lui Costel (in taina po' sa te iubeasca si altii da' sa nu ti-o zica ca nu-i de bine :))) ), intelegere, vise implinite cand nici nu te-astepti, veselie si lacrimi de emotie si bucurie. Te imbratisez cu mare drag!

 

INGREDIENTE

Aluat.

  • 200 gr branza (eu am pus de vaci)
  • 100 gr unt
  • 300-400 gr faina
  • sare dupa gust

Umplutura

  • felii de bacon
  • 1 dovlecel marisor
  • o felie cas
  • 2 oua
  • gogosar
  • usturoi
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac si bacon - La multi ani, Ina!:

Aluat.


Se amesteca branza si untul pana se obtine o pasta.


Se adauga faina si sarea si omogenizam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios, pe care-l modelam sa obtinem o bila, il invelim in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.


Dovlecel il taiem felii.


Il prajim pe ambele parti in putin ulei incins si soatem feliile pe o farfurie in care am pus servetele, pentru a absoarbe uleiul si zeama lasata.


Baconul il prajim usor pe ambele parti.


Scoatem de la rece aluatul si-l intindem intr-o foaie rotunda cu diametrul putin mai mare decat al vasului in care vom prepara tarta.


Ungem vasul cu unt, asezam aluatul si-l intepam usor cu furculita.


Asezam feliile de dovleac apoi cele de bacon iar deasupra asezam felii de gogosar.


Intr-un vas batem ouale cu smantana, sare, piper, usturoiul pisat si patrunjel, si le adaugam peste bacon.


Casul il taiem cubulete si-l asezam deasupra, in mod dezordonat :))


Dam tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce tarta se rumeneste frumos.



Multumesc Mona pentru idee >:d<.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si bacon - La multi ani, Ina!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (39)

Ina 1

13.11.2011, 13:38

" asta nu prea s-a papat asa grozav pt ca....avea dovleac."
Pai d'astea-mi dedici tu mie? Ce nu se papa la voi? Credeam ca numai eu fac gafe d'astea.....gen : "hai, ia tu asta, ca si asa o / il aruncam..... "
D'aia te iubesc eu !

MIUTA 1

13.11.2011, 18:59

Arata tare bine

Bucataras Medi 1

13.11.2011, 21:16

La multi ani,Inuca!................

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Tarta Rustica