Tarta cu dovleac si bezea - Reteta nr. 100

de -Licurici- in Dulciuri, 20 Oct 2015 | 770 vizualizari

 

A venit si randul retetei nr. 100 :D...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 300 g faina;
    • 130g unt;
    • 1 ou;
    • 2 linguri lapte rece;
    • o lingura zahar pudra;
    • o lingurita coaja de lamaie rasa;
    • un praf de sare.
    Pentru umplutura:
    • o jumatate de dovleac placintar;
    • 2 linguri zahar;
    • o lingurita scortisoara
    • un pahar nuci macinate
    Pentru bezea:
    • 3 albusuri;
    • un praf de sare;
    • 6 linguri zahar.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac si bezea - Reteta nr. 100:


  • Am bagat dovleacul in cuptor pentru 40-50 min, pana se inmoaie.

  • Am pus intr-un bol faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am amestecat, apoi am adaugat laptele, oul, coaja de lamaie si untul rece taiat cubuletesi am framntat cu degetele un aluat, apoi l-am bagat 30 de min la frigider.

  • Aluatul l-am intins intr-o forma de tarta, l-am inteapat cu furculita din loc in loc, apoi l-am mai dat la frigider pana s-a racit dovleacul.

  • Am bagat tarta in cuptor pentru 30min, apoi m-am apucat de compozitie.

  • Am facut un piure din miezul dovleacului copt, la care am adaugat nucile, scortisoara si zaharul. Am amestecat bine cu blenderul, pana s-a topit zaharul.

  • Pentru bezea, am mixat albusurile cu un praf de sare, adaugand cate o lingura de zahar si mixand dupa fiecare, pana s-a topit zaharul.

  • Am scos tarta din cuptor, am adaugat piureul de dovleac, apoi bezeaua si am bagat-o din nou in cuptor pentru 30min, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pana s-a rumenit bezeaua.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si bezea - Reteta nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

gaby_duceag 1

21.10.2015, 20:15

Felicitari tu frumoaso!

-Licurici- 1

22.10.2015, 07:55

Multumesc!

miki_a 1

31.10.2015, 00:56

Felicitari si cat mai sus!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

ULTIMELE COMENTARII

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti digestivi cu tarate de ovaz si goji