Tarta cu dovlecei

de anca_rm in Mancaruri de legume, 30 Iul 2015 | 4689 vizualizari

 

In gradina s-au facut foarte multi dovlecei anul asta, sunt asa frumosi si cruzi incat iti este mila de ei sa nu-i mananci. Dar cum ne-am saturat de dovlecei pane, chiftele de dovlecei in combinatie cu de toate , am decis sa incerc o tarta .

 

INGREDIENTE

  • Pt crusta:
  • -250 gr faina
  • -100 gr unt
  • -6 linguri apa
  • -sare
  • -1 ou
  • -o lingurita praf de nucsoara (optional)
  • Pt umplutura:
  • -1 kg dovlecei curatati si razuiti
  • -300 gr branza telemea nu foarte sarata
  • -2 oua
  • -200 gr carnati sau salam usor picant
  • -frunze patrunjel si marar
  • -cateva rosii
  • -masline negre
  • -sare
  • -2 linguri ulei
  • -1 ceapa
  • -2 catei usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Incepem prin a spala, curate si razui dovlecei . Ii amestecam cu putina sare si ii lasam sa lase apa .

Razuim branza , taiem carnatul si batem cu o furculita ouale doar atat cat sa se amestece albusul cu galbenusul.

Intr-o tigaie pe foc punem uleiul si calim ceapa taiata pestisori, adaugam salamul/ carnatul si usturoiul zdrobit. Amestecam de cateva ori si adaugam dovlecelul scurs de apa lasata si stors in maini.

Lasam sa se gateasca putin , cam 10 minute  amestecand din cand in cand sa nu se prinda.

Acoperim vasul cu un capac si lasam sa se inabuse si sa se raceasca putin .

Intr-un castron framantam faina cu untul , sare, nucsoara , oul si apa pana cand avem un aluat legat , nu foarte mare pe care il putem intinde . Formama din aluat o bila si o intindem pentru a acoperi o tava de tarta cu diametru de 20 cm .

Punem aluatul in tava , ridicam usor aluatul si pe margini , impungem aluatul cu o furculita si crestam cu un cutit formand astfel viitoarele felii.

Dam  la cuptorul incins pentru 10 minute .

Pana se coace aluatul amestecam dovlecelul cu branza razuita si cu ouale batute .

Dupa zece minute de stat in cuptor aluatul va fi gata , il scoatem si turnam peste el compozitia de dovlecei. Nivelam , iar deasupra punem rosii si masline.

Dam din nou la cuptor cam 30 minute .

 

Servim calda sau rece cu salata de legume sau cu sos de usturoi . 

TIPS-URI

1

adaugati orice altceva va place : ardei , cimbru, busuioc etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

Rocsi 1

30.07.2015, 21:49

Ce faina

Bya Ralu 1

01.08.2015, 16:57

super

Gicuta 1

10.08.2015, 11:31

Foarte buna tarata!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quiche dovlecei si pancetta