Tarta cu dovlecel si cas

de aziz in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2011 | 4575 vizualizari

 

A fost o tarta excelenta ....ce-i drept nu am mancat decat o feliuta dar pot sa va spun pe cuvantul lui Pisi ca i-a placut rau de tot.Am scos frumusete si bunatate de tarta din cuptor si am lasat-o la racit ,mi-am vazut de restul treburilor insa cu capul la dumneaei care inundase de miros imbietor toata casa.Ei bine nu am mai rezista am taiat o feliuta si am infulecat-o asa mai mult fierbinte ,insa imi programasem ospatul pentru masa de seara....se vede ca mirosul imbietor a luat cu asalt si mustatile pofticiosului de motan ....intre timp venise micutul de la gradinita cu ochii doar pe jumatate deschisi de oboseala ,asa ca am zis ca nu ar fi rau sa ne odihnim noi impreuna....zis si facut...insa cand ne-am trezit am ramas doar cu mirosul imbietor si povestile lui Pisi despre bunatatea de tarta.....:))

 

INGREDIENTE

  • aluat pt tarte:
  • 200 gr branza sarata
  • 100 gr unt
  • 300-400 gr faina albe
  • pentru umplut:
  • 4 dovlecei feliati
  • 2 oua
  • o felie de cas (branza de oi)
  • un gososar poate fi proaspat, eu am scos din sos tomat
  • putin lapte
  • patrunjel verde
  • un catel doi de usturoi
  • sare
  • piper
  • chilli uscat
  • un pisic sa deguste( este absolut obtional ):)))))))))))
  • aluat pt tarte:"> 200 gr branza sarata"> 100 gr unt"> 300-400 gr faina albe"> pentru umplut:"> 4 dovlecei feliati"> 2 oua"> o felie de cas (branza de oi)"> un gososar poate fi proaspat, eu am scos din sos tomat"> putin lapte"> patrunjel verde"> un catel doi de usturoi"> sare"> piper"> chilli uscat"> un pisic sa deguste( este absolut obtional ):)))))))))))">
  • Portii: -
    Timp de preparare: sub 30 minute

    MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecel si cas:

    Facem un aluat din ingredientele mai sus mentionate pe care il lasam la frigider cel putin jumatate de ora.  Se intinde foaia de aluat in vasul pentru tarte.Dovleceii feliati si prajiti se intind in tava direct pe aluat,punem si cateii de usturoi taiati apoi casul taiat  bucatelele de gogosar din sos si in final oul batut cu lapte si patrunjel tocat,condimentat cu cele mentionate mai sus dupa gust.Dam la cuptor 180 grade pana devine aurie.Scoatem din cuptor lasam la racit desigur pisi il poate pazi cat timp va invartiti cu cele treburi casnice :))

     
    Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel si cas" nu uita sa-i faci un review.

    RETETA IN IMAGINI

    COMENTARII (57)

    SENO 1

    24.10.2011, 23:24

    arata f bine tarta si vad ca si pisicuta vrea

    Sylvia 1

    01.11.2011, 17:09

    wow ce imi place

    aziz 1

    01.11.2011, 18:25

    Sylvi

    COMENTEAZA

    Portia de lumina

    Fruct dorit, fruct promis

    Fruct dorit, fruct promis

    „Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

    La gura sobei

    La gura sobei

    Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

    SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

    Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
    Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
    Eroare!
    Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
    Atentie!
    Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

    Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

    TOP
    utilizatori

    Rux

    Rux 9

    12420 puncte

    oanapl

    8690 puncte

    Rocsi

    8420 puncte

    Constelatialeu

    7600 puncte

    mihaelar63

    5970 puncte

    CONTACT

    Bucataras.ro
    hello@bucataras.ro

    Taci si inghite
    • 17

      V

    • 18

      S

    • 19

      D

    • 20

      L

    • 21

      MA

    • 22

      MI

    • 23

      J

    Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!