Tarta cu dovlecel si ciuperci

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2011 | 2460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 8 g drojdie proaspata
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 galbenus de ou si 1 ou intreg
  • 70 g unt topit
  • 1 lingurita rasa de sare
  • piper dupa gust
  • Pentru umplutura:
  • 250 g mozzarella
  • 100 g urda
  • 2 oua
  • cateva fire de cimbrisor
  • Pentru topping:
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 zucchini galben
  • 1/2 zucchini verde
  • 6-7 ciuperci champignon de marime medie
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 catel usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecel si ciuperci:

Pentru a prepara blatul amestecam toate ingredientele, apoi il lasam sa creasca.


Cat timp acesta sta la dospit, curatam dovleceii de coaja, ii feliem si, ii saram un pic. Ii lasam 15 minute sa se moaie.


Punem aluatul intr-o tava. Adaugam branzeturile amestecate cu oua si verdeturi.


Calim ciupercile 1 minut in uleiul in care am pus un catel de usturoi. Le scoatem si le punem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Aranjam feliile de dovlecel si ciupercile si coacem tarta in cuptorul preancalzit la 190°C timp de 30 minute.


Cand compozitia pare coapta, turnam peste tarta oul batut cu lapte. O mai lasam inca 10 minute, pana capata o culoare aurie.
O putem servi calda, dar este la fel de buna si rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

divainbucatarie 1

04.08.2011, 10:23

Multumesc Ruxy!

adry88 1

04.08.2011, 11:06

Anamaria7 1

20.08.2011, 08:13

arata splendid!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza)