Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2010 | 2186 vizualizari

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT:

  • 250g faina
  • 10g drojdie proaspata
  • 2 linguri de lapte
  • 1 galbenus de ou si 1 ou intreg
  • 125g unt
  • O lingurita rasa de sare
  • Piper dupa gust
  • Verdeturi: marar, o fir de cimbru si o frunza mica busuioc

PENTRU UMPLUTURA:

  • Mozzarella,
  • gorgonzola,
  • un dovlecel taiat felii subtiri si rotunde,
  • o mana de ciuperci din conserva,
  • un ou batut cu lapte,
  • parmezan – cand e scoasa din cuptor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci:

In primul rand taiem dovlecelul in felii subtiri, il saram un pic si il lasam sa se moaie.
Se prepara blatul amestecand toate ingredientele.
Il punem intr-o tava. Adaugam branzeturile, ciupercile din conserva, scurse bine si uscate cu un prosop de bucatarie, apoi dovlecelul stors de apa pe care a lasat-o intre timp.
Se coace la 190°C cam 30 de minute.
Cand compozitia pare coapta, se torna peste tarta oul batut cu putin lapte.
Se mai lasa 10 minute la cuptor, pana se intareste oul si are o culoare aurie.
Cand o scoatem din cuptor putem presara putin parmezan ras peste tarta. POFTA BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci-0
Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci-1

COMENTARII (7)

Corinuta

Corinuta 1

07.11.2010, 00:16

fain arata!

divainbucatarie

divainbucatarie 1

07.11.2010, 11:27

cu placere! este pentru toata lumea!

vanilla

vanilla 1

09.11.2010, 17:39

cred ca ar arata fff bine si in forme de muffins!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!