Tarta cu fructe, budinca si frisca

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Iul 2016 | 3273 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua de casa
  • 7 linguri faina
  • 5 linguri de zahar tos
  • 1/4 plic praf de copt
  • 5 linguri apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare

Budinca:

  • 1 plic budinca cu gust de frisca
  • 2 linguri zahar brun
  • 500 ml lapte

Fructe:

  • 2 piersici coapte
  • 3 prune mari,zemoase
  • 3 caise coapte
  • o mana de zmeura proaspata

Gelatina:

  • 2 plicuri gelatina alimentara pentru tarte
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri zahar brun

Decor:

  • 200 gr.frisca vegetala Hulala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe, budinca si frisca:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina.

Batem intai albusurile spuma cu praful de sare, apoi mixam galbenusurile cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apa minerala, apoi incorporam faina si spuma de albusuri usor in compozitie.

Turmam amestecul in forma de tarta si dam la copt cca 20 minute, eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Cand blatul trece testul cu scobitoarea il scoatem din cuptor si il rasturnam fierbinte pe un platou.

Preparam budinca urmand instructiunile de pe plic, apoi o turnam fierbinte peste blatul copt si usor racit.

Fructele spalate se taie felii uniforme, apoi decoram dupa inspiratie tarta, asezand fructele peste budinca fierbinte.

Preparam gelatina, de asemenea, respectand instructiunile de pe ambalaj.

O turnam uniform peste fructele de pe tarta.

Lasam la racit complet, apoi batem frisca si imbracam de jur imprejur tarta in frisca.Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe, budinca si frisca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune