Tarta cu gem si bezea

de dentistutza in Prajituri, 27 Oct 2011 | 3155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt. baza de tarta
  • 200 gr. faina
  • 120 gr unt rece
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr zahar pudra vanilat
  • pt. bezea
  • 3 albusuri
  • 2 linguri apa clocotita
  • 1 praf sare
  • 5-6 linguri zahar
  • pt. umplutura
  • 1/2 borcan gem frecat cu
  • zeama de la 1/2 lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem si bezea:

Se face un aluat nelipicios din toate ingredientele si se pune la frigider pentru 1/2 ora.


Se freaca gemul cu zeama de lamaie. Se scoate aluatul de la rece si se intinde pe masa infainata o foaie care se aseaza pe tava de tarta unsa cu unt. Se inteapa cu furculita.Se unge cu gem pe toata suprafata. Se coace la foc potrivit cam 12-13 minute .


Intre timp se bat albusurile spuma tare incepand cu praful de sare si apa clocotita.Se adauga zaharul si se mixeaza pana la dizolvare. Se scoate tarta din cuptor se acopera cu albusurile batute si se reintroduce la copt pana se rumeneste bezeaua, cam 15-20 min. in functie de cuptor.Se lasa la racit in cuptorul intredeschis.

 

TIPS-URI

1

am pus in bezea 2-3 picaturi de ulei esential de lamaie comestibil -foarte placut gust/aroma.

2

nu am folosit tot aluatul pt o singura tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

aziz 1

28.10.2011, 14:50

vreau si euuuuuuuuuuuuu

MIUTA 1

28.10.2011, 19:40

Foarte buna

LUK 1

29.10.2011, 09:25

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta Linzer cu gem de prune