Tarta cu lamaie

de mihasara in Dulciuri, 15 Ian 2016 | 2097 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • 225 g unt nesarat
    • 250 g zahar
    • 300 g faina
    • 2 lingurite de coaja de lamaie
    • sucul de la 4 lamai
    • 4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

     

  1. Incalzim cuptorul la 175°C.
  2. Amestecam untul topit cu 250g faina si 65g zahar su cu un praf de sare.
  3. Rezulta un aluat moale pe care il intindem pe o hartie de copt si il asezam in tava.
  4. Il coacem un sfert de ora sau pana il vedem ca se rumeneste usor.
  5. Cat timp se coace aluatul in cuptor, amestecam intr-un bol, ouale cu restul de zahar, coaja si sucul de lamai, faina si un pic de sare. Rezulta o compozitie lichida ce se va inchega la copt.
  6. Turnam amestecul peste aluatul copt si dam la cuptor pentru 18 minute sau pana compozitia cu lamaie se incheaga foarte bine.
  7. Se lasa sa se raceasca si se presara zahar pudra pe toata suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit