Tarta cu lamaie si bezea

de La Ancuta in Dulciuri, 6 Mar 2011 | 4473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti
  • 125 g unt
  • 275 g lapte condensat
  • 3 lamai
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:

Zdrobim biscuitii marunt (eu i-am facut cu robotul) si apoi ii amestecam cu untul moale. Va fi un aluat sfaramicios.


Ungem o tava rotunda (26 cm) cu unt si punem biscuitii. II apasam pe fundul si marginea tavii cu mana sau cu dosul unei linguri.


Pentru crema de lamaie mixam laptele condensat cu galbenusurile, coaja rasa de la o lamaie si zeama de la toate trei lamaile.


Turnam crema in tava peste blatul de biscuiti.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase.


Montam bezeaua peste crema si facem cateva valui cu dosul lingurii.


Coacem in cuptorul incalzit, la foc mic, timp de 20-30 de minute, pana se rumeneste bezeaua. Stingem focul si mai lasam 10 minute in cuptor.


Portionam doar dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Bucataras Medi 1

07.03.2011, 21:14

Pentru mine se mai gaseste o feliuta?...................

La Ancuta 1

07.03.2011, 22:11

Medi pentru tine oricand

adry88 1

11.06.2011, 17:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

10381 puncte

mirela0911

10218 puncte

MotanLaOale

8206 puncte

Lau

Lau 9

7251 puncte

Rocsi

4412 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi pufoase cu lingura
  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini pavlova cu zmeura