Tartă cu lamâie şi bezea

de diaconta in Dulciuri, 18 Noi 2012 | 1952 vizualizari

 

Nu am să spun decât că-i grozav de bună,iar bezeaua nu mi-a reuşit niciodata aşa bine ca şi acum.

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de tarta:

  • 250 gr faina
  • 2 linguri faina de migdale
  • 50 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • Sare
  • 2 linguri apa rece

Pentru crema:

  • Zeama şi coaja de la 2 lamâi
  • 300 gr zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 80 gr amidon alimentar
  • O lingura sirop de lamâie
  • 2 lingurite Limoncello(lichior de lamâie)
  • 100 gr unt
  • Visine confiate
  • Ciocolata alba

Pentru bezea:

  • 4 albusuri de ou
  • 200 gr zahar pudra
  • O lingurita Limoncello
  • O lingura amidon alimentar
  • Sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu lamâie şi bezea:

Pentru foaia de tarta ,am amestecat ingredientele uscate,am pus untul rece taiat cubulete si l-am amestecat repede cu vârfurile degetelor pâna când compozitia a devenit „nisipoasa”.Am adaugat oul si cele doua linguri de apa rece.


Am framântat doar pâna s-au omogenizat ingredientele.Am format o bila de aluat,am acoperit cu folie si am pus la frigider pâna a doua zi.


Am pregatit apoi crema.


Am razuit cele doua lamâi,apoi am stors zeama,150 ml .


Am amestecat galbenusurile cu zaharul ,zeama de lamâie si amidonul diluat cu putina apa.


Am pus totul pe baie de aburi si am amestecat pâna când compozitia s-a îngrosat.


Spre final am pus si lichiorul , siropul de lamâie si coaja de lamâie.


Când s-a racit am adaugat untul în crema.


Am întins foaia de tarta si am pus-o în tava tapetata cu unt si faina,îmbracând si peretii tavii.


Am întepat cu o furculita si am pus în cuptor sa se coaca pentru 10 minute.


Am scos tava,am pus visinele confiate,am razuit ciocolata alba,am pus crema si iar visine si ciocolata.


Pentru bezea,am batut albusurile într-un vas curat cu un praf de sare.


Când spuma a facut „ţepi” am adaugat pe rand zaharul.


La final Limoncello si amidonul,amestecând cu o paleta.


Am pus bezeaua deasupra cremei si am mai dat la cuptor(pe treapta de sus a cuptorului) pentru 20 de minute sau cât este necesar ca bezeaua sa se usuce si sa devina crocanta.


Am lasat tava sa se raceasca în cuptor.Am portionat când s-a racit complet.




Pofta dulce !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu lamâie şi bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Bya Ralu 1

24.01.2014, 22:03

super buna

Ina 1

04.03.2018, 09:25

Ce reteta frumoasa mi-a recomandat azi Bucatarasul si pe care n-o vazusem pana acum

diaconta 1

04.03.2018, 12:11

Ina,ma bucur ca ti-a placut
Uite ca mi-am adus si eu aminte de ea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise