Tarta cu lamaita si kiwi

de adasev12 in Prajituri, 10 Dec 2011 | 2673 vizualizari

 

e prima data cand fac tarta cu kiwi...sper sa fie buna, ca inca nu am taiat-o...

si fiindca azi e si ziua de nastere a soacrei mele, i-o dedic ei, cu mult drag! la multi ani, Bica!!!

 

INGREDIENTE

pt tarta:

  • 300 g faina
  • 1ou
  • 100 g zahar
  • 1/ 2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 g unt

crema:

  • 250 g ricotta
  • 200 ml lapte
  • 2 lg-ite amidon de porumb
  • coaja+ sucul de la o lamaie
  • 4 lg zahar

decor:

  •  10 buc kiwi
  • 2 lg zahar
  • un plic de gelatina transparenta, pt tarte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaita si kiwi:

Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul si sarea , se adauga oul si untul si se framanta pana devine un aluat omogen.


Se unge forma de tarta cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune aluatul in ea si se intinde cu mainile direct in tava, intinzandu-se pana sus pe marginile tavii.


Se inteapa bine cu o furculita si se lasa 10 min . sa stea. timp in care se incalzeste cuptorul la 180 grade.


Se coace tarta cam 35 min


Ideal ar fi ca acest aluat sa fie copt cu o greutate inauntru, de obicei se folosesc boabe de fasole uscata, pt ca la copt se umfla si nu mai pastreaza forma asa uniforma...eu nu am avut in casa fasolica, ca folosesc de obicei de aia conservata...


Tarta se lasa la racit in tava.


Cat timp se coace tarta se face crema. intai se pune la foc mic laptele cu zaharul si coaja de lamaie rasa.


Se lasa pana ajunge laptele in puntul de fierbere , apoi se da deoparte.


Se strecoara ca sa se elimine coaja, apoi se pune iar la foc.


Sucul de la lamaie se strecoiara si el si cu el se dilueaza amidonul, apoi se toarna in lapte si se lasa pe foc pana se ingroasa frumos, sa dea si 2-3 clocote mici.


Va rezulta o crema relativ grosuta, dar dupa ce se va raci se va ingrosa mai tare.


Se lasa la rece.


Ricotta se freaca putin cu 4 lg de zahar si dupa ce s-a racit crema se amesteca cu ricotta.


Se pune crema peste tarta complet racita si se niveleaza frumos, pana la margini.


Se decoreaza cu felii de kiwi, care au fost lasate in prealabil cam 15 min cu zahar , asa se inmoaie frumos si nici nu vor fi foarte acre ( ale mele erau destul de acre).


Se prepara gelatina cu 200 ml apa( se foloseste sucul ramas de la kiwi si se completeaza pana la 200 ml cu apa), se lasa la foc mic sa dea cateva clocote, nu mai mult de 2 min, apoi se lasa un minut la racit si se toarna peste tarta.


Se da tarta la rece cateva ore.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaita si kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mirela0911 1

11.12.2011, 13:52

cu atata kiwi trebuie sa fie tare buna

adasev12 1

11.12.2011, 14:07

brunetica, ms mult
ubulika....
antici_gabytza...ms

adasev12 1

11.12.2011, 14:09

elena_daria....multumesc
mirela, e bunuta, dulce-acrisoara....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamaie si bezea