Tarta cu lamaita si kiwi

de adasev12 in Prajituri, 10 Dec 2011 | 5750 vizualizari

 

e prima data cand fac tarta cu kiwi...sper sa fie buna, ca inca nu am taiat-o...

si fiindca azi e si ziua de nastere a soacrei mele, i-o dedic ei, cu mult drag! la multi ani, Bica!!!

 

INGREDIENTE

pt tarta:

  • 300 g faina
  • 1ou
  • 100 g zahar
  • 1/ 2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 g unt

crema:

  • 250 g ricotta
  • 200 ml lapte
  • 2 lg-ite amidon de porumb
  • coaja+ sucul de la o lamaie
  • 4 lg zahar

decor:

  •  10 buc kiwi
  • 2 lg zahar
  • un plic de gelatina transparenta, pt tarte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaita si kiwi:

Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul si sarea , se adauga oul si untul si se framanta  pana devine un aluat omogen.

Se unge forma de tarta  cu unt si se  tapeteaza cu faina, se pune aluatul in ea si se intinde cu mainile direct in tava, intinzandu-se pana sus pe marginile tavii.

Se inteapa bine cu o furculita si se lasa 10 min . sa stea. timp in care se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Se coace tarta cam 35 min

Ideal ar fi ca  acest aluat sa fie copt cu o greutate inauntru, de obicei se folosesc  boabe de fasole uscata, pt ca la copt se umfla si nu mai pastreaza forma asa uniforma...eu nu am avut in casa fasolica, ca  folosesc de obicei de aia conservata...

Tarta se lasa la racit in tava.

Cat timp se coace tarta se face crema. intai se pune la foc  mic laptele cu zaharul si coaja de lamaie rasa.

Se lasa pana ajunge laptele  in puntul  de fierbere , apoi se da deoparte.

Se strecoara ca sa se elimine coaja, apoi se pune iar la foc.

Sucul de la lamaie se strecoiara si el si cu el se dilueaza amidonul, apoi se toarna in lapte si se lasa pe foc pana se ingroasa frumos, sa dea si 2-3 clocote mici.

Va rezulta o crema relativ grosuta, dar dupa ce se va raci se va ingrosa  mai tare.

Se lasa la rece.

Ricotta se freaca putin cu 4 lg de zahar si dupa ce s-a racit crema se amesteca cu ricotta.

Se pune crema peste tarta complet racita si se niveleaza frumos, pana la margini.

Se decoreaza cu felii de kiwi, care au fost lasate in prealabil cam 15 min  cu zahar , asa se inmoaie frumos si nici nu vor fi foarte  acre ( ale mele erau destul de acre).

Se prepara gelatina cu 200 ml apa( se foloseste sucul ramas de la kiwi si se completeaza pana la 200 ml  cu apa), se lasa la foc mic sa dea cateva clocote, nu mai mult de 2 min, apoi se lasa un minut la racit si se toarna peste  tarta.

Se da tarta  la rece cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaita si kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mirela0911 1

11.12.2011, 13:52

cu atata kiwi trebuie sa fie tare buna

adasev12 1

11.12.2011, 14:07

brunetica, ms mult
ubulika....
antici_gabytza...ms

adasev12 1

11.12.2011, 14:09

elena_daria....multumesc
mirela, e bunuta, dulce-acrisoara....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, lamaie si bezea