Tarta cu legume

de Valentina_vali in Mancaruri de post, 7 Dec 2012 | 9596 vizualizari

 

Cum ziceam,eu tin post si pe langa mine si restul membrilor ai familiei asa ca mai diversificam si noi preparatele,nu de allta dar unii sunt mai pretentiosi.Asa ca pentru cina am facut aceasta tarta cu legume,dupa reteta proprie/,oarecum....

 

INGREDIENTE

  • un kg de cartofi;
  • un sfert dintr-o conopida;
  • 50 g spanac congelat;
  • 50 g mazare din conserva;
  • 2 cepe;
  • 2 ardei capia;
  • 2 rosi;
  • o lingura de unt;
  • condimete<sare,piper,cimbru>
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume:

Cartofii se curata si se toaca, apoi se fierb cu sare. Cand sunt gata se scurg si se face un piure mai tare doar cu o lingura de unt si un pic de sare. Intre timp se fierbe spanacul, conopida (buchetele mici) si mazarea. Cand sunt gata se scurg de apa in exces .Separat se toaca marunt ardeiul si ceapa si se calesc.

O tava mai mairicica se unge cu putin ulei si aseaza piureul pe suprafata ei precum un blat. Peste piure se pune mazarea, apoi se pune ceapa si ardeiul calit. Se aseaza buchetele de conopida ,rosia si spanacul. Se condimenteaza si se pune la cuptor cam la 200 de grade aprox 15 minute.

TIPS-URI

1

puteti folosi si alte legume daca doriti,cu exceptia vinetei crude taiata rondele,nu iese bine deloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ciuperci si soia