Tarta cu leurda

de Delicii Sanatoase in Mancaruri de post, 11 Mar 2014 | 4697 vizualizari

 

De cand a aparut leurda, ma gandesc la tot felul de combinatii. O pun in tot ce se poate: salate, hummus, pateuri de linte, fasole etc.

Cautand inspiratie, am gasit o reteta de tarta cu crema de leurda, care arata fantastic. Mi-a placut tare mult si faptul ca am gasit-o pe blogul unei romance stabilita in Canada. Aici este site-ul ei http://www.spelonca.com/raw-avocado-and-wild-garlic-tart/

Pornind de la ideea ei, deja am inceput sa fac reteta in capsorul meu, asa cum fac de obicei inainte de a trece practic la treaba.

A iesit ceva delicios si tare frumos ca si aspect.
Eu am ales sa fac mai multe tarte mici, pentru ca mi se par dragute si usor de servit.

Reteta am adaptat-o dupa preferinte. Si uite ce a iesit...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3/4 cana seminte de floarea soarelui (hidratate peste noapte)
  • 1/2 cana seminte de canepa
  • 1/2 cana masline kalamata fara samburi
  • 3/4 cana rosii uscate (hidratate peste noapte)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare roz de Himalaya(dupa gust)
  • piper (dupa gust)
  • 1 Lg fulgi de drojdie inactiva
  • 3 Lg seminte de in macinate
  • 1 lg oregano uscat
  • 2 Lg ulei de cocos topit (optional)
  • Umplutura:
  • 3 avocado
  • 1 legatura de leurda (sau mai putin)
  • zeama de la 1/2 zeama de lamaie
  • 1 bucata de castravete
  • sare roz de Himalaya (dupa gust)
  • 1 fir ceapa verde
  • germeni de ridiche (sau dupa preferinte)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu leurda:

Dupa ce au stat peste noapte la hidratat, semintele de floarea soarelui se spala bine si se elimina cat mai mult din pielita lor. Se pun apoi in robotul cu lama S, impreuna cu toate celelalte ingrediente si se proceseaza pana totul este bine macinat si omogenizat.

Compozitia a iesit foarte moale, de aceea am modelat cu rabdare in forma de tarte si le-am deshidratat cateva ore (4-5), doar cat sa fie stabile.

Daca nu aveti deshidrator, puteti incerca sa le puneti in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

Pentru umplutura totul este cat se poate de simplu. Avocado il punem in blender sau in robot pana obtinem o crema. Apoi adaugam legatura de leurda. Tineti cont de marimea ei, deoarece este destul de picanta. Poate e bine sa incepeti cu o parte mica si mai adaugati ulterior. Mai punem sarea si zeama de lamaie si blenduim pana avem o crema de un verde minunat.

Punem crema intr-un bol, apoi castravetele taiat felii mici, ceapa verde taiate rondele subtiri si germeni de ridiche sau alte plantute (cat doriti). Le amestecam cu o lingura si gata-i umplutura, pe care o punem in tarte si apoi o decoram frumos cu rosii cherry si germeni.

Mi-au iesit 6 tarte. Se potrivesc de minune cand aveti musafiri, pentru o petrecere, la sarbatori pentru ca sunt tare frumoase si usor de servit.

Cu drag,

Valentina

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

12.03.2014, 09:36

Foarte faina!

elucubratiiculinare 1

12.03.2014, 17:23

imi place leurda

Bya Ralu 1

31.03.2014, 16:53

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crema de avocado