Tarta cu lime Dukan

de deyutzky in Dulciuri, 6 Feb 2014 | 5602 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Edith Frincu.

 

INGREDIENTE

  • Blat (pt o tava cu diam 26 cm):
  • 12 linguri tarate de ovaz
  • 8 linguri tarate de grau
  • 6 linguri branza degresata 0,2% grasime
  • 6 linguri indulcitor pudra sau dupa gust
  • 1 ou mare sau 2 oua mici
  • 9 linguri de lapte degresat 0,1% grasime
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 4 oua
  • zeama + coaja de la 2 lime
  • 6 linguri amidon
  • 8 linguri indulcitor pudra
  • 500 ml lapte degresat 0,1% grasime
  • 1 plic gelatina
  • un praf de sare
  • Decor:
  • coaja de la un alt lime
  • felii de lime
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lime Dukan:

Blat:

Punem pe rand toate ingredientele intr-un bol si amestecam cu o lingura pana la omogenizare.

Tapetam o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si intindem bine cu lingura compozitia obtinuta. Compozitia nu trebuie sa fie nici foarte tare nici foarte moale. Daca vi se pare prea moale se mai adauga 1-2 linguri de tarate, iar daca este prea tare se mai adauga 1-2 linguri de lapte.

Pe marginile tavii punem cca 2 cm de compozitie si nivelam cu lingura.

Se da tava la cuptorul preincalzit pentru aprox.20-25 de minute la foc mic.

Blatul se va intari la copt insa crema il va mai inmuia.

Cand este gata se scoate tava si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina o lasam la hidratat in 100 ml apa rece aprox 5 minute.

Stoarcem lime-ul si il radem pe razatoarea mica.

Intr-o craticioara batem ouale peste care punem amidonul, sucul de lime, laptele, indulcitorul si praful de sare.

Punem craticioara pe foc mic si amestecam cu un tel pana cand crema se ingroasa.

Inchidem focul si adaugam gelatina hidratata in crema calda, apoi punem si coaja rasa de lime. Amestecam in crema pana cand gelatina se dizolva complet dupa care o lasam la racit.

Cand crema s-a racit o turnam peste blat si o nivelam cu o lingura.

Dam tarta la frigider pentru cateva ore pana cand crema se intareste.

Se poate orna cu felii si coaja rasa de lime.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lime Dukan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu visine si caise