Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Reteta am vazut-o la Edith Frincu.
Blat:
Punem pe rand toate ingredientele intr-un bol si amestecam cu o lingura pana la omogenizare.
Tapetam o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si intindem bine cu lingura compozitia obtinuta. Compozitia nu trebuie sa fie nici foarte tare nici foarte moale. Daca vi se pare prea moale se mai adauga 1-2 linguri de tarate, iar daca este prea tare se mai adauga 1-2 linguri de lapte.
Pe marginile tavii punem cca 2 cm de compozitie si nivelam cu lingura.
Se da tava la cuptorul preincalzit pentru aprox.20-25 de minute la foc mic.
Blatul se va intari la copt insa crema il va mai inmuia.
Cand este gata se scoate tava si se lasa la racit.
Crema:
Gelatina o lasam la hidratat in 100 ml apa rece aprox 5 minute.
Stoarcem lime-ul si il radem pe razatoarea mica.
Intr-o craticioara batem ouale peste care punem amidonul, sucul de lime, laptele, indulcitorul si praful de sare.
Punem craticioara pe foc mic si amestecam cu un tel pana cand crema se ingroasa.
Inchidem focul si adaugam gelatina hidratata in crema calda, apoi punem si coaja rasa de lime. Amestecam in crema pana cand gelatina se dizolva complet dupa care o lasam la racit.
Cand crema s-a racit o turnam peste blat si o nivelam cu o lingura.
Dam tarta la frigider pentru cateva ore pana cand crema se intareste.
Se poate orna cu felii si coaja rasa de lime.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola