Tarta cu lime Dukan

de deyutzky in Dulciuri, 6 Feb 2014 | 2148 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Edith Frincu.

 

INGREDIENTE

  • Blat (pt o tava cu diam 26 cm):
  • 12 linguri tarate de ovaz
  • 8 linguri tarate de grau
  • 6 linguri branza degresata 0,2% grasime
  • 6 linguri indulcitor pudra sau dupa gust
  • 1 ou mare sau 2 oua mici
  • 9 linguri de lapte degresat 0,1% grasime
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 4 oua
  • zeama + coaja de la 2 lime
  • 6 linguri amidon
  • 8 linguri indulcitor pudra
  • 500 ml lapte degresat 0,1% grasime
  • 1 plic gelatina
  • un praf de sare
  • Decor:
  • coaja de la un alt lime
  • felii de lime
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lime Dukan:

Blat:


Punem pe rand toate ingredientele intr-un bol si amestecam cu o lingura pana la omogenizare.


Tapetam o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si intindem bine cu lingura compozitia obtinuta. Compozitia nu trebuie sa fie nici foarte tare nici foarte moale. Daca vi se pare prea moale se mai adauga 1-2 linguri de tarate, iar daca este prea tare se mai adauga 1-2 linguri de lapte.


Pe marginile tavii punem cca 2 cm de compozitie si nivelam cu lingura.


Se da tava la cuptorul preincalzit pentru aprox.20-25 de minute la foc mic.


Blatul se va intari la copt insa crema il va mai inmuia.


Cand este gata se scoate tava si se lasa la racit.


Crema:


Gelatina o lasam la hidratat in 100 ml apa rece aprox 5 minute.


Stoarcem lime-ul si il radem pe razatoarea mica.


Intr-o craticioara batem ouale peste care punem amidonul, sucul de lime, laptele, indulcitorul si praful de sare.


Punem craticioara pe foc mic si amestecam cu un tel pana cand crema se ingroasa.


Inchidem focul si adaugam gelatina hidratata in crema calda, apoi punem si coaja rasa de lime. Amestecam in crema pana cand gelatina se dizolva complet dupa care o lasam la racit.


Cand crema s-a racit o turnam peste blat si o nivelam cu o lingura.


Dam tarta la frigider pentru cateva ore pana cand crema se intareste.


Se poate orna cu felii si coaja rasa de lime.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lime Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

deyutzky 1

08.02.2014, 10:55

simona

xana 1

08.02.2014, 11:39

Ce bine arata!

laura_n 1

10.02.2014, 18:15

yuuuuum

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta