Tarta cu mazare

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2011 | 5900 vizualizari

 

Reteta preluata de pe Ardei iute. Apartine Anisoarei. Multumesc tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 175 gr faina
  • 100 gr malai
  • 4 linguri apa rece
  • sare
  • 200 ml smantana
  • 350 gr mazare (gata fiarta, am avut eu)
  • 150 gr bacon (sau costita afumata)
  • marar
  • 100 gr unt (plus putin pt uns)
  • o lingurita praf copt
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mazare:

Aluat

Se cerne faina si se amesteca cu malaiul si praful de copt.

Se adauga untul topit si racit, oul batut , apa si sare si se framanta un aluat elastic.

Se da la rece pentru 30 minute  apoi se scoate si pe masa infainata se intinde o foaie rotunda care se aseaza in tava unsa cu unt si se inteapa cu furculita.

Se da la cuptor, preincalzit, pentru 15 minute la foc mediu, timp in care preparam umplutura:

Se bat bine cele 3 oua ramase, se amesteca cu smantana, sare si piper dupa gust, baconul taiat cubulete si mazarea.

Se adauga putin marar si se toarna deasupra aluatului usor copt. Punem cateva masline si bagam inapoi la cuptor.

Se mai lasa aprox. 20 min (sau pana se rumeneste usor)

Noi am servit-o alaturi de iaurt.

E foarte, foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
"Vol-au-vent" cu salata ruseasca si oua umplute