Tarta cu mere

de ionix in Prajituri, 20 Oct 2009 | 2390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • o lingurita de scortisoara
  • 2 linguri unt
  • 3 oua mari
  • o cana cu zahar
  • circa 5 linguri cu faina (faina e in functie si de cum bati ouale)
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Intr-o forma rotunda (tigaita mea are diametru 20 cm.. sa nu fie forma de tort detasabila pt ca o sa curga caramelul) se pun cateva linguri de zahar, in functie de cat mult caramel vrei, eu am pus 5 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se caramelizeaza zaharul si se intinde pe peretii cratitei. Se lasa la racit.


Merele se decojesc si se taie felii. Se aseaza in cratita in care este caramelul, se presara o lingura de zahar peste, se presara scortisoara, se pune untul cate putin printre feliile de mar si se da la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mic. Se lasa pana cand se inmoaie un pic merele.


Intre timp, cat merel stau la cuptor, avem timp suficient pentru a face aluatul.


Se separa ouale, galbenusurile se freaca pana se albesc cu restul de zahar ramas si zaharul vanilat. Albusurile se bat tare cu praful de sare. Se toarne galbenusurile treptat peste albusuri iar apoi se adauga faina, putin cate putin. Are consistenta aluatului de chec.


In momentul in care mere sunt inmuiate se toarna aluatul peste merele fierbinti, sa nu se lase sa se raceasca pentru ca se poate intari caramelul.


Se da la cuptor circa 10 minute pana cand aluatut nu mai are crusta lipicioasa.


Se serveste cu frisca sau fara, atat rece cat si calda.



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

albusurile trebuiesc batute bine bine pt ca risti sa nu-ti creasca aluatul.

2

atentie merele trebuie sa fie inmuiate bine pt ca dupa ce adaugam aluatul tarta nu mai sta mult la cuptor si risti sa ramai cu merele crude.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ionix 1

24.10.2009, 20:21

sa-mi zici daca ti-a placut
trebuie scoasa fierbinte si sa bati un pic fundul cratitei pt a cadea toate merele... si mie mi se mai intampla sa se lipeasca

ionix 1

25.10.2009, 11:44

ma bucur tare mult ca ti-a placut... la mine, de cele mai multe ori, n-a avut timp sa se raceasca ... merge si cu 2 oua pt ca poate sa creasca indeajuns... uneori, si eu mai pun zahar ochiometric e buna tarta asta ca poti sa pui ce fructe ai prin casa... eu le-am mai combinat uneori...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz