Tarta cu mere

de ionix in Prajituri, 20 Oct 2009 | 2282 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • o lingurita de scortisoara
  • 2 linguri unt
  • 3 oua mari
  • o cana cu zahar
  • circa 5 linguri cu faina (faina e in functie si de cum bati ouale)
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Intr-o forma rotunda (tigaita mea are diametru 20 cm.. sa nu fie forma de tort detasabila pt ca o sa curga caramelul) se pun cateva linguri de zahar, in functie de cat mult caramel vrei, eu am pus 5 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se caramelizeaza zaharul si se intinde pe peretii cratitei. Se lasa la racit.

Merele se decojesc si se taie felii. Se aseaza in cratita in care este caramelul, se presara o lingura de zahar peste, se presara scortisoara, se pune untul cate putin printre feliile de mar si se da la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mic. Se lasa pana cand se inmoaie un pic merele.

Intre timp, cat merel stau la cuptor, avem timp suficient pentru a face aluatul.

Se separa ouale, galbenusurile se freaca pana se albesc cu restul de zahar ramas si zaharul vanilat. Albusurile se bat tare cu praful de sare. Se toarne galbenusurile treptat peste albusuri iar apoi se adauga faina,  putin cate putin. Are consistenta aluatului de chec.

In momentul in care mere sunt inmuiate se toarna aluatul peste merele fierbinti, sa nu se lase sa se raceasca pentru ca se poate intari caramelul.

Se da la cuptor circa 10 minute pana cand aluatut nu mai are crusta lipicioasa.

Se serveste cu frisca sau fara, atat rece cat si calda.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

albusurile trebuiesc batute bine bine pt ca risti sa nu-ti creasca aluatul.

2

atentie merele trebuie sa fie inmuiate bine pt ca dupa ce adaugam aluatul tarta nu mai sta mult la cuptor si risti sa ramai cu merele crude.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere-0
Tarta cu mere-1
Tarta cu mere-2
Tarta cu mere-3
Tarta cu mere-4
Tarta cu mere-5
Tarta cu mere-6
Tarta cu mere-7
Tarta cu mere-8

COMENTARII (12)

ionix

ionix 1

24.10.2009, 20:21

sa-mi zici daca ti-a placut
trebuie scoasa fierbinte si sa bati un pic fundul cratitei pt a cadea toate merele... si mie mi se mai intampla sa se lipeasca

ionix

ionix 1

25.10.2009, 11:44

ma bucur tare mult ca ti-a placut... la mine, de cele mai multe ori, n-a avut timp sa se raceasca ... merge si cu 2 oua pt ca poate sa creasca indeajuns... uneori, si eu mai pun zahar ochiometric e buna tarta asta ca poti sa pui ce fructe ai prin casa... eu le-am mai combinat uneori...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!