Tarta cu mere

de deyutzky in Prajituri, 17 Mar 2012 | 2586 vizualizari

 

Sursa de inspiratie: bucataras.ro :))

 

INGREDIENTE

  • 9-10 mere
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri cu unt
  • Aluat:
  • 4 oua
  • sare
  • 2 cesti de zahar
  • 50 ml apa
  • 50 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 2 cesti faina
  • miez de nuca bucatele mici
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Curatam merele si le scoatem cotoarele.

Asezam merele intr-o tava rotunda iar peste ele din loc in loc punem untul iar apoi presaram cele 3 linguri de zahar si dam la cuptor pentru cateva minute pana se caramelizeaza zaharul.

Dupa ce scoatem merele din cuptor se lasa putin la racit.

Pregatim aluatul astfel:

-separam albusurile de galbenusuri;

-batem albusurile spuma cu putina sare; 

-intr-un ibric punem zaharul cu apa pana da un clocot si zaharul se topeste formandu-se un sirop;

-adaugam siropul treptat, peste albusurile batute spuma si continuam sa mixam;

-adaugam galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie;

-adaugam faina iar de data aceasta amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.

-adaugam aluatul rezultat peste mere si miezul de nuca si se da la cuptor pentru cca. 30-40 de min la foc mic, pana ce se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

deyutzky 1

19.03.2012, 00:55

multumesc lau ica_mama anitici_gabytza

bursulica 1

19.03.2012, 07:38

vaaai...ce bunatate

deyutzky 1

19.03.2012, 11:08

te poftesc bursulica

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post