Tarta cu mere

de ianculubita in Dulciuri, 15 Apr 2013 | 3094 vizualizari

 

Are un gust delicios datorita aromelor din interior

 

INGREDIENTE

  • 5mere
  • 50g unt
  • 100g zahar brun
  • 150g faina
  • 1lingurita bicarbonat
  • 1ceasca cu nuci taiate
  • 1lingurita de amestec de condimente pentru prajituri(scortisoara,anason stelat pudra,cuisoare,ienibahar,nucsoara,toate macinate)
  • 100ml smantana
  • 1ou
  • 100g zahar tos
  • 100g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Intr-un vas rotund topim 50g unt,adaugam zaharul brun presarat pe toata suprafata apoi asezam merele curatate si taiate felii

Intr-un bol batem bine oul cu zaharul tos,adaugam untul moale(100g),amestecam energic pana rezulta o crema pufoasa,adaugam smantana apoi faina amestecata cu bicarbonat,sare,condimentele si nucile taiate;omogenizam bine apoi rasturnam peste mere,nivelam suprafata si lasam la cuptor la foc mic 50min.

Dupa ce s-a copt o rasturnam si ornam cu frisca.

TIPS-URI

1

condimentele pentru prajituri se gasesc in comert,dar dupa cum scrie pe plic ce ingrediente contine,poate fiecare sa-si faca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si aluat de foietaj