Tarta cu mere

de cristeena20 in Prajituri, 25 Iun 2013 | 2486 vizualizari

 

Am adaptat reteta mamei de prajitura cu mere la tarta cu mere, adica am injumatatit cantitatile si rezulotatul a fost o tarta deosebit de buna .

 

INGREDIENTE

  • 3 si 1/2 linguri de zahar
  • 3 si 1/2 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 1 galbenus de ou
  • faina cat cuprinde aluatul
  • praf de copt
  • 1 kg mere
  • zahar
  • scortisoara si zahar pudra pentru ornat la final
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Aluat:


Amestecam zaharul, galbenusul, uleiul si laptele intr-un bol si adaugam faina amestecata cu praful de copt, cat cuprinde sa iasa un aluat de tarta potrivit de moale. Il lasam la rece pana facem merele.


Curatam merele de coaja si le razuim pe razatoarea mare. Lasam putin sa lase zeama si le stoarcem. Adaugam zahar si scortisoara dupa gust si le punem intr-.o cratita la foc . Se calesc pana se inmoaie putin. Lasam la racit putin .


Aluatul de tarta se imparte in 2 bile (una mai mare si una mai mica). Prima o intindem rotunda, cat forma de tarta. Ungem forma cu unt si punem aluatul cu grija in interior, aranjand marginile . Punem umplutura de mere . Cu a doua parte de aluat facem grilaje (dungi) si aranjam frumos deasupra.


Dam la cuptor la 180 grade cca 30 minute.


Se scoate din forma si se pudreaza cu zahar praf si scortisoara pudra.

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa faceti in tava dublati cantitatile .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

- Andreea - 1

25.06.2013, 22:11

Hm...ce bunatate

Rocsi 1

25.06.2013, 23:00

Tartele cu mere sunt absolut delicioase

Raisha 1

24.11.2013, 15:45

Ce bine arata! Am mai incercat si eu dar parca mi-ar fi placut sa-mi iasa aluatul mai pufos, am sa incerc dupa varianta asta, sper sa imi iasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si glazura de gem de gutui