Tarta cu mere

de Ina in Prajituri, 16 Ian 2014 | 10118 vizualizari

 

V-am spus ca am invatat si eu sa fac tarte :)))) *** Am incercat si varianta cu mere, ca tot aveam niste mere gigant, din recolta proprie. Combinatia de dulce/acrisor e delicioasa! :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri apa rece
  • Umplutura:
  • 3-4 mere
  • 2 lingura gris
  • 2-3 linguri cu zahar zahar
  • o lingurita de scortisoara
  • un plic zahar vanilinat
  • Pentru uns:
  • o lingurita un topit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Untul, pastrat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si un varf de sare. Incorporam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina. 

Incepem sa framantam aluatul  pentru a obtine o compozitie omogena.

Invelim aluatul in folie alimentara si pastram  la frigider cca.  o ora, dupa care scoatem din frigider si preparam tarta. Din aluat vom pastra o mica parte pentru crumble, iar restul il vom intinde intr-o foaie rotunda pe care o vom aseza in  vasul de tarta uns cu unt si tapetat cu faina, astfel incat marginile sa iasa usor din vas. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.

Spalam si feliem merele. Doua mere le vom da pe razatoarea mare, iar pe celelalte doua  le vom  felia in felii de cca 0,5 cm grosime.  Vom cali usor pe foc merele rase, impreuna cu o lingura de zahar,  scortisoara si o lingura de pesmet. 

Presaram pe aluat o lingura de pesmet, peste care vom aseza  compozitia de mere rase (dupa ce s-a racit usor).  Peste compozitia de mere rase vom aseza feliile de mar, formand o spirala. Presaram deasupra 1-2 linguri de zahar vanilinat si scortisoara macinata .

Aducem marginile aluatului spre centru, impaturind partial spirala de mere. Din aluatul ramas vom rupe bucati mici cu care vom acoperi fructele din tarta.

Coacem tarta in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, timp de 35-40 minute.

Oprim focul, scoatem tava din cuptor si lasam tarta sa se raceasca, apoi o  putem  felia si servi.

TIPS-URI

1

Cantitatille mentionate in reteta sunt pentru mere de dimensiuni obisnuite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Alina26 1

17.01.2014, 12:20

cat de bine arata!!!!!vreau si eu...dar sa inteleg ca nu mai este ..

lucy2002 1

18.01.2014, 14:51

Ce bunatate ai facut !

Rahela Velicu 1

07.12.2021, 22:39

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone