Tarta cu mere caramelizate

de rodica_m in Prajituri, 17 Oct 2011 | 7097 vizualizari

 

In Oradea am mancat o tarta delicioasa, am incercat sa imit gustul..am reusit zic eu, ideea cu stelutele, insa, ii apartine Ionelei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr smantana
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 10 mere
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 100 ml frisca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere caramelizate:

Punem faina intr-un bol, adaugam untul taiat cubulete si tinut in prealabil la temperatura camerei,


adaugam smantana, apoi zaharul si oul, esenta de vanilie si framantam un aluat tare, daca mai e nevoie de faina punem pana nu se lipeste aluatul de degete.


Lasam aluatul la frigider pana pregatim merele caramelizate.


Merele se curata, se taie in cubulete.


Caramelizam zaharul, adaugam untul si tinem la foc mic pana se topeste zaharul caramelizat, adaugam si frisca si amestecam bine. Punem merele si le lasam pana se inmoaie, aprox. 15 min. adaugam si scortisoara. Lasam la racit.


Scoatem alautul de la frigider,


1/3 din aluat pastram pentru stelute, restul aluatului il sucim si il punem in tava tapetata, peste aluat punem pesmetul pentru a absorbi surplusul de lichid, adaugam merele caramelizate. Din aluatul oprit intindem o foaie din care decupam stelute, sau ce forme doriti si le puneti peste merele din tava.


Se coace la 180 C pentru 40-50 min.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti presara seminte de susan inainte de a da tarta la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Ionutza 1

01.12.2011, 19:48

foarte interesanta ideea.avand in vedere ca sunt din Oradea as vrea sa o incerc ...tinemi pumnii

Dana_Retetegg 1

01.12.2011, 23:02

la multi ani! foarte buna tarta

rodica_m 1

02.12.2011, 14:32

va multumesc tuturor pentru cuvintele minunate!!! sunteti tare dragute!!!
anul acesta ziua a mea a fost un pic altfel, din cauza unei probleme la mana...nu am putut sa pregatesc nimicuta
dar ma revansez eu ..cat de curand.. va poop

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere