Tarta cu mere si aluat fraged

de La Ancuta in Dulciuri, 12 Mar 2013 | 9491 vizualizari

 

Iarna aceasta nu am prea facut deserturi cu mere, cu toata ca ne plac foarte mult. Zilele trecute insa mi s-a facut pofta de un astfel de desert, asa ca nu am stat pe ganduri, si m-am pus pe treaba. Rezultatul a fost aceasta tarta aromata cu aluat subtire si fraged.

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 125 g zahar
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri zahar

In plus avem nevoie de:

  • 1 lingura pesmet
  • 1 galbenus pentru uns deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si aluat fraged:

Cernem faina intr-un bol. Adaugam zaharul, sarea si untul rece taiat bucatele iar in mijlocul fainii adaugam oul. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura. Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si amestecam pana scade tot sucul lasat. La final adaugam scortiosara si amestecam. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Ungem o tava rotunda cu unt. Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie din 2/3 de aluat. Asezam foaia usor in tava si ridicam putin si pe margine. Presaram pesmet pe toata suprafata foii apoi asezam umplutura de mere.

Din restul de aluat intindem o foaie cu care acoperim tarta. Taiem surplusul de aluat si presam putin marginile.

Intepam toata suprafata cu o furculita apoi dam la cuptor la foc potrivit. Dupa 10 minute scoatem tarta si o ungem cu galbenus de ou. Dam din nou la cuptor pana cand tarta se rumeneste uniform (~20-25 de minute).

Scoatem apoi din cuptor si lasam sa se raceasca apoi o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere caramelizate