Tarta cu mere si caramel de post

de Nadyne in Dulciuri, 20 Noi 2016 | 2888 vizualizari

 

 Un rasfat simplu, gustos si aromat de post...

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar cu faina
  • 1/2 pahar zahar+ 2 linguri
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 mere mari
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura suc de mere sau apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si caramel de post:

Spalam si curatam un mar si-l dam prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il presaram cu scortisoara.


Adaugam zaharul, amestecam, punem apoi uleiul si amestecam din nou. Incepem sa adaugam cate putina faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.


Punem la foc o craticioara cu mierea, cele doua linguri de zahar si lingura cu suc sau apa si aducem la punctul de fierbere. Zaharul trebuie sa se topeasca.


Turnam siropul intr-o tava de chec sau o forma rotunda mai mica, apoi asezam celelalte mere spalate, curatate si taiate feliute subtiri.


Aluatul se asaza peste mere si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 190 grade, unde se coace cam 40-45 minute sau pana cand trece testul scobitorii.


Lasam tarta sa se racoreasca, apoi o rasturnam pe un platou si presaram bucatele mici de miez de nuca.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si caramel de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Nadyne 1

21.11.2016, 07:02

Multumesc, dragilor!

Ksenya 1

21.11.2016, 09:51

bun-bun!

simona72 1

22.11.2016, 08:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Simi