Tarta cu mere si gutui

de simona72 in Prajituri, 19 Feb 2013 | 2040 vizualizari

 

Timea mi-a facut iarasi pofta cu una din retetele ei...am luat reteta de la blatul ei de la crostata cu piersici si caise , l-am adaptat la reteta mea si uitati ce a iesit....

 

INGREDIENTE

  • PT ALUAT:
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocala
  • 3 linguri suc de portocala
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 200 gr faina
  • PT UMPLUT:
  • 4 linguri piure de mere
  • 2-3 mere
  • o gutuie
  • scortisoara
  • 3 linguri de miere sau sirop de agave
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si gutui:

Pt aluat: am amestecat untul cu zaharul, sarea, am adaugat apoi oul, coaja de portocala si am stins bicarbonatul in sucul de portocala. Le-am amestecat bine pe toate, am adaugat jumatate din cantitatea de faina, am mai amestecat putin, am adaugat si restul de faina, am pus aluatul pe masa de lucru si l-am framantat usor. L-am adunat pe tot intr-o bila si l-am pus intr-o folie alimentara si l-am bagat la frigider pt o ora.


Cind a fost gata l-am intins intr-o foaie si l-am pus intr-o tava de tarte unsa cu unt si faina. Am intepat aluatul din loc in loc cu o furculita. am pus pireul de mere si l-am imprastiat pe toata suprafata aluatului, am curatat merele si gutuia de coaja si cotoare si le-am taiat feliute subtiri pe care le-am pus peste pireul de mere.Am alternat feliile, una de mere una de gutui si tot asa pina le termini pe toate.( eu am pus doar 2 mere)


Am prafuit bine fructele cu scortisoara, peste am pus sirop de agave (sau miere), am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 35 minute.

 

TIPS-URI

1

Este delicoasa si plina de arome...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

19.02.2013, 20:20

jolygina 1

19.02.2013, 20:43

laura_n 1

19.02.2013, 21:05

ce aromata este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si glazura de gem de gutui