Tarta cu mere "Tosca"

de Doralinda in Prajituri, 16 Mai 2014 | 2236 vizualizari

 

Originea acestei tarte, nu stiu sigur care este, dar am gasit-o intr-o carte de bucate greceasca, si un lucru cert e, si anume, pur si simplu DELICIOASA!

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat :
  • 2 cesti (de ceai) si jumatate de faina
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • 3 sferturi din ceasca, unt sau margarina
  • 2 linguri pline zahar
  • 1 ou batut
  • 2 linguri apa
  • Ptr crema:
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 1 vanilie pastaie sau 2 pliculete vanilie
  • 4 linguri amidon de porumb (corn flour)
  • Ptr crema Tosca:
  • jumatate ceasca migdale albe felii
  • jumatate ceasca zahar
  • 2 linguri pline unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura lapte
  • 3-4 mere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere "Tosca":

Preparati aluatul, trecand prin sita 2 cesti de faina cu praful de copt si putina sare. Adaugati untul taiat in bucatele mici( e de preferat sa il lasati afara din frigider cu cca 30 min inainte de a-l folosi), apoi zaharul si oul (batut in prealabil cu o lingura de apa) si framantati bine folosind si din faina care v-a ramas, dupa care aluatul il faceti ca o minge si acoperiti cu folie transparenta si lasati la frigider cca 1 ora.


Prepararea cremei: topim zaharul intr-un pahar cu lapte caldut, taiem vanilia pe jumatate si scoatem samburii din interior. Intr-o craticioara, punem restul de lapte, vanilia si amidonul de porumb, amestecand la foc mediu. Cand incepe sa se ingroase crema, o luam de pe foc.


Ptr crema Tosca, e foarte simplu, punem toate ingredientele intr-o craticioara, amestecam si punem pe foc mediu pana se omogenizeaza.


Curatam merele de coaja, le taiem in doua, apoi fiecare jumatate, taiem felii subtiri dar nu pana la capat! Luati 2/3 din aluat si faceti o foaie mai groasa ca ptr placinta, o puneti intr-o tava rotunda, iar din restul de aluat, faceti doua "siruri", le rasuciti si le puneti de jur imprejur la tarta ptr a da un aspect frumos (la mine a data gres! ;). Coaceti tarta la cuptorul preincalzit, la o temperatura mare cca 10 min (eu am pus la 200C). Lasati sa se raceasca, o ungeti cu putin ou si puneti crema de vanilie. Asezati deasupra merele dupa care le acoperiti cu crema Tosca.


O coaceti la cuptorul preincalzit, la o temperatura medie (170C) ptr cca jumatate de ora sau pana veti vedea ca are o culoare aurie.

 

TIPS-URI

1

Crema de vanilie, daca veti adauga 2-3 linguri de cacao, apoi o veti pune in cupe si la frigider, va iesi o minunata crema de ciocolata!

2

un tips foarte bun, si anume, pastaia de vanilie, dupa ce o taiati, nu o aruncati, puneti-o in vasul in care tineti zaharul, veti vedea ce zahar vanilat veti avea!

3

folositi aceiasi ceasca de ceai ptr masurarea tuturor ingredientelor

4

folositi mere dulci

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere "Tosca"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Doralinda 1

17.05.2014, 12:00

mihaela, july, va multumesc frumos!

Valclaudia 1

26.05.2014, 06:20

am ajuns si eu la o feliuta!

Doralinda 1

26.05.2014, 14:26

Claudia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si bezea