Tarta cu pere "Bourdaloue"

de Catalina L in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 565 vizualizari

 

Tarta Bourdaloue este o tarta cu pere inventata în secolul al XIX-lea de către un cofetar parizian stabilit pe strada Bourdaloue de unde si-a luat si numele.
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/tarta-cu-pere-bourdaloue.htm

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250 g de făină
  • 125 g de unt la temperatura camerei
  • 25g de zahăr
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 gălbenuș de ou
  • 5 cl de apă
Pentru crema de migdale:
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 100g de zahăr
  • 100 g de pudră migdale măcinate
  • 2 oua
  • 2 linguri de rom
Pentru pere:
  • 4-5 pere
  • 150 g de zahăr
  • vanilie
Pentru decor:
  • 20 g migdale feliate
  • 1 plic pentru napat-jeleu transparent
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere "Bourdaloue":

Se prepară perele: se curata de coaja, se taie în jumătati si se curata de cotor. Le punem intr-o cratita,se adaugă zahărul și vanilia si se acoperă cu apă. Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Le lasam sa se raceasca în sirop.


Se prepară aluatul: Punem faina in fantana intr-un castron, se adaugă sarea, gălbenușul de ou, apa si untul moale.Se amestecă ingredientele si se formeaza aluatul. Presati-l de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza . Lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider.


Se prepară crema de migdale: se freaca bine untul moale cu zahărul. Se adaugă ouăle unul câte unul, pudra de migdale și romul.



Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.


Ungeti cu unt o forma de tarta, intindeti aluatul, asezati aluatul in forma. Decorati marginile.


Deasupra, intindeti uniform amestecul de crema frangipane. Scurgeti perele bine, taiati-le la suprafata in fasii subtiri si le depuneti peste frangipane lasand un pic de spatiu intre ele.



Presarati deasupra un pic de migdale feliate. Se da la cuptor timp de 30 minute.


Se prepară napajul- jeleul.


Se scoate placinta din cuptor și se unge toata suprafata cu jeleul pregatit.


Lasati sa se raceasca inainte de a o scoate din forma.


Taiati si serviti. Se poate servi calduta sau rece.


Pofta Buna !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere "Bourdaloue"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

03.04.2016, 08:58

Buna!

Camelya 1

04.04.2016, 15:12

Arata minunat!

reisnaor_2006 1

15.04.2016, 18:26

numai bunatati ai facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu merisoare, fursecuri cu fructe