Placinta frageda cu mere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 29 Oct 2015 | 1578 vizualizari

 

V-am adus o placinta buna la ceas de seara, asa ca sa va fac pofta. Ia sa vad, care vrea?

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 750 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 150 g zahar;
  • o lingurita scortisoara.
  • Aluat:
  • 400 g faina;
  • 100 g zahar;
  • un plic de zahar vanilat cu scortisoara;
  • un praf de sare;
  • doua oua;
  • 200 g unt.
  • Dimensiune tava:
  • 20 x 30 cm
  • Optional:
  • zahar pudra pentru ornat.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu mere:

Umplutura:


Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Cand scade zeama lasata de mere, se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara, lasand compozitia sa se raceasca.


Aluat:


Intr-un castron se pun toate ingredientele in ordinea scrisa, apoi se amesteca pana cand se obtine un aluat omogen, nelipicios, care se pune intr-o folie la frigider pentru 20-30 de minute.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Aluatul se imparte in doua parti egale. Se intinde o jumatate in tava unsa cu ulei, se pune umplutura, apoi se intinde a doua foaie pe masa de lucru unsa cu ulei, se ruleaza pe un pahar si se aseaza peste umplutura. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita, apoi se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Cand se raceste, se poate pudra cu zahar.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ksenya 1

30.10.2015, 13:35

ce bine arata!

Rocsi 1

30.10.2015, 20:48

Vreau si eu ca este prea buna!

miki_a 1

31.10.2015, 00:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Placinta frageda cu mere