Placinta frageda cu mere

de CarmenBlue in Dulciuri, 12 Oct 2015 | 3346 vizualizari

 

Aceasta reteta am preluat-o de la mama soacra. E un aluat dulce, foarte elastic si usor de lucrat cu el.

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 2 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat (1 plic)
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de ulei
  • 1 lingurita de bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde (aprox. 600 de g, in functie de faina)

Umplutura

  • 1,250 kg de mere
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 linguri pesmet/gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu mere:

Se freaca, cu o lingura de lemn, ouale intregi cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pana se albeste compozitia (aproximativ 10 min.)

Se adauga uleiul, lingura cu lingura, si se continua omogenizarea. Acum se adauga si bicarbonatul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Apoi se adauga faina cernuta pana cand compozitia se transforma in aluat.

Se renunta la lingura de lemn si se framanta cu mana. Se adauga faina treptat, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si devine foarte elastic.

Se tapeteaza cu ulei si faina o tava normala. Se imparte aluatul. in doua. Se infaineaza masa si sucitorul si se intinde o foaie. Se ruleaza pe sucitor si se aseaza in tava.

Merele se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zahar si scortisoara. Se storc daca au prea multa zeama si se intind pe foaia din tava. Se presara pesmetul si apoi se intinde a doua foaie. Se fac gauri cu furculita in foaia de deasupra si se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru 35-40 de minute.

Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, se taie si se presara zahar pudra, daca doriti.

TIPS-URI

1

Umplutura poate fi orice umplutura dulce: dovleac (ludaie), branza dulce (amestecata cu zahar, oua si vanilie)

2

Cateodata calesc merele, cateodata nu.

3

Cantitatea de zahar din umplutura este dupa gust dvs. La fel si scortisoara.

4

Am folosit o tava mare (30x41 de cm) si am facut o portie si jumatate.

5

(Imi cer scuze pentru calitatea pozelor)

6

Acum imi dau seama ca nu am apucat sa fac poze cu produsul finit :D Promit sa remediez situati cat de curand!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta frageda cu mere