Tarta cu pere , piersici si ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 1 Aug 2013 | 4105 vizualizari

 

Este tarta mea preferata si o fac de cate ori vreau sa ma rasfat cu ceva dulce .

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 165 gr faina 000
  • 30 gr zahar
  • 30 gr migdale
  • 125 gr unt
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 3 pere coapte
  • 3 piersici
  • 90 gr unt
  • 45 gr cacao
  • 2 oua
  • 200 gr zahar 
  • 70 gr faina 000
  • zahar vaniliat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere , piersici si ciocolata:

Aluatul :

Migdalele se toaca si se pun intr-un castron cu faina cernuta , zaharul, apa , praful de sare si untul taiat cubulete. Amestecam pana obtinem un aluat sfarmicios.

Din aluat formam o bila, il invelim in folie si dam la frigider pentru 30 minute dupa care il intindem intr-o forma de tarta . Il dam din nou la frigider pana cand pregatim umplutura.

Umplutura:

Curatam fructele , le taiem in sferturi si indepartam samburii.

Scoatem aluatul din frigider , il intepam din loc in loc cu furculita , presaram pe el putin zahar si asezam fructele . Punem totul in cuptor pentru 15 minute .

Intre timp intr-o craticoara topim untul in care adaugam cacao cernuta si amestecam bine . Ouale le batem cu zaharul pana se fac spuma si le adaugam in untul topit cu cacao . Deasupra cernem faina si omogenizam.

Turnam compozitia peste fructele din forma , nivelam cu o spatula (daca doriti ) si dam prajitura din nou la cuptor pentru inca 15 minute . Lasam sa se racoreasca si presaram zahar pudra.

Pofta mare !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere , piersici si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mure