Tarta cu peste

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2010 | 4726 vizualizari

 

O reteta grozava, inspirata din reteta Adinutei. As scrie ca-i reteta ei, dar m-ar bate:))), ca multe n-am avut si am adaptat-o. Si modul de preparare l-am modificat deci..i-am tunat reteta. Oricum e o reteta cu bucluc:)). Sa va zic si de ce. M-am apucat s-o fac, am framantat coca pentru blat, aveam doua oua in casa. Cum era la mine o fetita mai marisoara, am trimis-o sa-mi cumpere oua, Intre timp am asezat coca, am pus umplutura si asteptam ouale. Vine fetita, fara oua, ca era inchis.:)). Zic..mergi putin mai departe c-o sa gasesti. Vine iar, tot fara oua:)). Cica nu sunt nicaieri. Ma uitam io la tarta si ea la mine si ma apuc sa dau telefoane sa-mi imprumute careva 3 oua:)))).La final ma intrebam: oare daca am luat reteta de la fata asta, tre' sa scriu si io "la multi ani, supremu"?:)))da' n-aveam gogosari s-am renuntat.:))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 4 oua
  • o lingurita sare pt coca, +sare pt umplutura
  • 100 gr margarina
  • putina branza gen parmegiano (eu am pus cas framantat de la borcan, ca io mi-s de la tzara:)))
  • o lingurita praf de copt (asta-i de la mine:)), ca mi-a placut coca de la ultima mea tarta
  • 2 linguri smantana- pt coca
  • doua conserve de peste (eu am pus una de ton si una de macrou, dar era mai buna cea de ton:d)
  • 200 gr smantana- pt. umplutura
  • o foaie de dafin
  • nucsoara ( n-am avut) -am pus doua fire de tarhon
  • castraveti in otet (4-5)
  • capere (pun tot astia de peste hotare, noi astia mai amarati, renuntam :)))
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu peste:

Framatam un aluat din : faina, 2 linguri smantana, praf copt, branza, margarina moale, sare,un galbenus. Va rezulta un aluat moale, elastic pe care-l intindem frumos in forma de tarta.


Deasupra asezam bucatile de peste dupa ce am scurs uleiul din ele si..bineinteles..dupa ce am desfacut conservele :))))


Asezam deasupra bucatele de castraveciori, rondele.


3 oua, plus albusul ramas, le batem bine si adaugam smantana.


Turnam peste pestele din tarta.


Ne jucam desupra cu cateva rondele de masline si fire de ceapa verde.


Maruntim foaia de dafin, tocam tarhonul, punem putin piper, putina sare si dam tava la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.


ps, uite si tu Adinutza ce repede am scris reteta, nu intr-o mie de pasi. Sa iei exemplu de la moa.;) =))=))

 

TIPS-URI

1

am pus putina branza si-n amestecul cu smantana, ca noi astia de la sat mancam multa branza:))))

2

n-am poza cu ea intreaga. Venise sotul la masa si mai era cu-n tip; daca m-ar fi vazut ala ca iau aparatul, s-ar fi gandit ca fac poza la ce mananca sa am dovada, sa-mi plateasca:)))

3

a fost foarte foarte foarte buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

gaby_duceag 1

31.08.2010, 11:30

epurasha2bb 1

24.09.2010, 15:58

aoleu ce bine arata!cred ca bag si eu una!

adry88 1

03.06.2011, 21:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Branza in trei culori