Tarta cu piept de pui si rosii

de Miha in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2011 | 3814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa
  • 250 g faina neagra
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 100 g bacon
  • 1 cutie rosii in suc
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • In plus:
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
  • 3 linguri smantana
  • sare si piper
  • marar deshidratat
  • Pentru decor:
  • 1 rosie
  • 50 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui si rosii:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Umplutura:

Pieptul de pui taiat cuburi il punem la prajit intr-o tigaie impreuna cu baconul taiat feliute. Cand grasimea de pe bacon s-a topit si carnea s-a rumenit usor adaugam rosiile cu tot cu suc si usturoiul pisat. Omogenizam si condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano. Fierbem pana scade zeama si carnea este bine fiarta.

Intr-un castron sau farfurie adanca amestecam cascavalul, cu smantana si cele 2 oua. Condimentam dupa gust cu sare, piper si marar.

Intindem aluatul si-l punem ca baza in forma de tarta. Umplem tarta cu amestecul de carne cu rosii, apoi turnam deasupra amestecul de cascaval si smantana. Presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari, ornam cu felii de rosii Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 40-45 de minute.

Se serveste calda, dar este la fel de buna si rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 50 %
999.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (43)

Bucataras Medi 1

29.06.2011, 14:08

nu cred ca a mai ramas si pentru mine ................

gaby_duceag 1

30.06.2011, 08:27

Eu asta n-am vazut-o numa' pe blog

Lau 1

02.07.2011, 22:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ceapa si dovlecei