Tarta cu praz si branza de capra

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2017 | 4747 vizualizari

 

O tarta frumoasa, delicioasa si de efect. Combinatia praz - branza de capra este excelenta.
Am folosit un aluat foietaj rapid facut de casa - reteta aici (va trebuie numai jumatate, cealalta jumatate o puteti congela).
Daca nu aveti timp sa-l faceti, il puteti inlocui cu cel din comert.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/tarta-cu-praz-si-branza-de-capra.html

 

INGREDIENTE

  • 2 fire de praz (partea alba)
  • 1 ceapa esalota
  • 150 gr sos de rosii de casa
  • 150 g branza de capra
  • 1 ou
  • 10 cl de smantana
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 aluat foietaj rapid
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • paprika
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz si branza de capra:

Taiati prazul in rondele fine, tocati marunt ceapa esalota. Rumeniti prazul si esalota in uleiul de masline. Prajiti bine pana cand prazul este gatit. Puneti sare, piper. 

Intindeti aluatul foietaj si puneti-l in forma de tarta unsa. Intepati-l cu o furculita pe toata suprafata. Puneti deasupra sosul de rosii, apoi prazul cu ceapa.

Bateti oul cu smantana, un pic de sare si piper. Varsati compozitia peste praz si acoperiti cu felii subtiri de branza. Presarati cimbru uscat si un pic de paprika. Dati la cuptotul incins la 180 °C, timp de 30 de minute.

O puteti servi ca aperitiv sau antreu si se acompaniaza foarte bine cu o salata verde.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Merisor 1

13.01.2017, 23:00

Ce bine sună!

RuxyRux 1

14.01.2017, 00:04

Grozava tarta!

diaconta 1

15.01.2017, 18:07

foarte bune sunt tartele sarate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne si ciuperci